fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Jouw nagels weer de baas!

  Of je nu een date hebt, een belangrijke afspraak op je werk of met vriendinnen iets leuks gaat doen, het is prettig om je goed verzorgd te voelen. En daarvoor hoef je echt niet van top tot teen in de make-up. Een goede verzorging schuilt in de details, zoals schone en frisse kleding, schoon haar en nette handen en nagels.

  Maar wist je dat één op de vier mensen op hun nagels bijten? Nagelbijten kan voor vervelende klachten zorgen. Zo is nagelbijten slecht voor de tanden, die kunnen namelijk sneller slijten. Ook maakt nagelbijten de tanden zwakker, en kunnen de bacteriën onder de nagels infecties in de mond veroorzaken.

  Echt ophouden met bijten
  Het kan moeilijk zijn om van deze gewoonte af te komen. Er zijn tips als kauwgum kauwen, lakjes opsmeren en pleisters op de nagels plakken. Maar vaak biedt dit maar een heel tijdelijke oplossing, die de nagels zelf bovendien niet mooier maakt. Nancy Liliane, make-upartist, nagelstyliste en eigenaar van NLBeautySalon, treft wel vaker mensen met korte, kwetsbare nagels door bijten, en weet hoe dit behandeld kan worden. ‘Een nagelbijtarrangement bevordert de groei van de nagels, zodat die sneller herstellen. Bovendien is dit vaak het zetje in de rug om echt op te houden met het bijten.’

  Nagelbijtarrangement
  Hoe ziet zo’n arrangement eruit? Een arrangement bestaat uit maar liefst zes behandelingen. Het traject begint met een intake, om niet alleen de situatie te bekijken maar ook te bespreken waar het nagelbijten precies uit voortkomt. Vervolgens worden er (korte) nieuwe nagels op de oude geplaatst om de eigen nagels weer te laten groeien. Na een week worden de nieuwe nagels gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. In de weken daarop kom je terug ter controle en worden de nieuwe nagels aan de onderkant bijgevuld, omdat de echte nagel eronder natuurlijk door groeit.

  Hoe staat het ervoor?
  Bij de laatste afspraak wordt er geëvalueerd hoe het ervoor staat, en of er eventueel meer behandelingen nodig zijn. Ook kun je ervoor kiezen de kunstnagels te verwijderen nu de echte nagels een gezonde lengte hebben bereikt, en jij je nagels weer de baas bent!

  Tip van Nancy!
  ‘Wat veel mensen niet weten, is dat sterke nagels mede voortkomen uit gezonde nagelriemen. Want als de nagelriem flexibel is en soepel op de nagel ligt, verbetert dat de groei van de nagel. Mijn beste tip hiervoor is regelmatig nagelriemolie aanbrengen. De olie die ik altijd gebruik is Dadi-oil, dit wordt snel door de huid opgenomen en is niet vet.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply