Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Jouw perfecte woonkamer

  De woonkamer is dé centrale plek in huis. Daarom moet je woonkamer een knusse en sfeervolle kamer zijn. Maar hoe maak je deze ruimte nou gezellig? Wij helpen jou op weg naar de perfecte woonkamer voor jou!

  Gezellige en huiselijke sfeer
  De perfecte woonkamer begint bij een goede zithoek. Zo mag een heerlijke comfortabele bank en/of fauteuil niet ontbreken. Naast het feit dat je lekker moet kunnen zitten, wil het oog natuurlijk ook wat. Houd daarom rekening met de grootte van de ruimte, welk model bank of fauteuil je wil, het materiaal en de kleur van het zitmeubel.

  Zorg dat er naast het nodige meubilair, zoals de bank en een salontafel, ook accessoires in de woonkamer staan voor de juiste sfeer. Kies bijvoorbeeld voor mooie wanddecoratie of plaats verschillende sierkussens op de bank. Maak gebruik van warme kleuren, zoals oranje en okergeel, voor een nog knusser gevoel.

  Door natuurlijke materialen te gebruiken, creëer je warmte in huis. Warme houtsoorten zijn bijvoorbeeld iepenhout en kersenhout. Durf verschillende houtsoorten met elkaar te combineren voor een gezellige en huiselijke sfeer.

  Een goede basis
  Welke interieurstijl past bij jou? Houd je bijvoorbeeld van Scandinavisch, minimalistisch, industrieel, retro of landelijk? Probeer te ontdekken welke stijl het beste bij jou past zodat je zeker weet dat je het meubilair niet gauw wil vervangen. Het combineren van interieurstijlen is helemaal van deze tijd. Mix & match verschillende stijlen voor een unieke en persoonlijke inrichting.

  Ben jij vaak snel uitgekeken op het meubilair? Zorg ervoor dat de grote meubels een neutrale kleur hebben. Kies voor een bank in een rustige kleur en plaats een licht houten tv-meubel in de ruimte. Op deze manier heb je een goede basis. Je woonkamer maak je eenvoudig gezellig en persoonlijk door accessoires te gebruiken met kleur. Door de accessoires af en toe te veranderen, zorg je voor afwisseling en ben je minder snel uitgekeken op de ‘grotere’ meubels.

   

  Functionele woonkamer
  Waar wil jij de woonkamer voor gebruiken? Kan jij deze vraag beantwoorden? Zo niet, denk daar dan eerst eens over na voordat je de ruimte in gaat richten of een make-over geeft. Wil je graag kunnen relaxen voor de tv of wil je een goede zithoek waar je met veel vrienden en familie kunt zitten? En hebben de kinderen ook een hoek nodig om te kunnen spelen? Door van tevoren na te denken over de indeling zal je meer plezier hebben van de woonkamer.

  Ben jij al dichter bij jouw perfecte woonkamer? Of heb je net iets meer inspiratie nodig? Neem dan een kijkje bij Sohome voor nog meer tips.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply