Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jouw persoonlijke sieraad
  Rate this post

  Jij wilt een bijzonder sieraad. Dus niet een sieraad dat je in elke winkel vindt en waar waarschijnlijk ook al honderd anderen meelopen, maar echt iets unieks dat alleen bij past bij jóu. Heb je er weleens aan gedacht om je persoonlijke sieraad te laten maken?

  Het kan zijn dat je op zoek bent naar iets moois voor jezelf. Gewoon, omdat jij heel bijzonder bent. Maar misschien ben jij ook wel op zoek naar dat ene sieraad met een speciale betekenis. Een sieraad dat dient als aandenken voor een speciaal persoon, die maar moeilijk gemist kan worden. Op deze manier kun je de herinnering aan deze persoon tastbaar maken.

  Perfectionist
  Juwelier en goudsmid Jeanette de Brouwer maakt zelf sieraden, die je in haar winkel in Castricum kunt vinden. Het leukste aan haar werk vindt ze het vertalen van een persoonlijke wens of verhaal naar een sieraad. Vaak wordt haar gevraagd om een herinneringssieraad te maken. ‘Ik voel me altijd enorm vereerd als ik zo’n opdracht krijg,’ vertelt Jeanette. ‘Het verhaal wat erachter ligt kan me soms best aangrijpen. Sowieso ga ik altijd perfectionistisch te werk, maar bij zo’n speciaal sieraad moet echt alles kloppen. Het moet gewoon perfect zijn.’

  Liefde
  Jeanette vertelt over het mooie herinneringssieraad dat ze laatst heeft gemaakt. ‘Onlangs maakte ik een hanger voor een vrouw wiens man was overleden. Het ontwerp was geïnspireerd op een sieraad dat ik al eerder had gemaakt. Samen hebben we gekeken hoe we hier een eigen twist aan konden geven. We zijn aan het ontwerpen geslagen. Uiteindelijk heb ik van hun beide trouwringen twee harten gemaakt, met in het midden nog een klein hartje. Hierin zat wat as van haar overleden man. Ze was ontzettend blij met het resultaat. Nu heeft ze voor altijd een tastbare herinnering aan de liefde tussen haar en haar man.’

  Samen ontwerpen
  Misschien is er wel een andere speciale gelegenheid of gebeurtenis die je voor altijd bij je wil dragen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een geboorte of huwelijk, het behalen van een diploma of een geliefd huisdier. Je kunt dan samen met Jeanette aan de slag met het maken van je persoonlijke sieraad. Behalve dat deze mooi moet zijn, wordt er ook op gelet dat deze comfortabel is en helemaal past bij jou.

  Ben jij al in het bezit van mooie sieraden, maar kunnen deze eigenlijk wel een opfrisbeurt gebruiken? Met plezier frist Jeanette jouw eigen sieraden weer helemaal op. Ook is het mogelijk om je oude gouden sieraden om te laten vormen tot iets nieuws.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply