Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jouw tuin kindvriendelijk maken
  Rate this post

  Misschien ben je in verwachting van je kindje of misschien klagen je kinderen al weken dat ze zich vervelen. Hoe dan ook, jouw achtertuin is toe aan een opknapper en je wilt dat er voor je kleintjes ook wat te doen valt. Waar begin je?

  Schommels
  Een schommel is makkelijk om te installeren, maar de kids zullen er geheid eindeloos plezier van hebben. Er zijn verschillende schommels beschikbaar, voor kinderen van verschillende leeftijden. Een houten schommel is leuk, valt minimaal op en is stevig. Ook kunnen houten schommels blijven hangen door weer en wind. Door te wisselen naar een trapeze of touwladder kunnen je kinderen er nog jarenlang plezier van ervaren. Je zou er zelfs een speelhuis en/of glijbaan bij kunnen kopen. Als je je grut een heel groot plezier wilt doen, kun je ook nog een nestschommel kopen. Nestschommels zijn verkrijgbaar in felle en neutrale kleuren en eventueel kun je er zelfs een tent bij kopen zodat je kinderen de ultieme kampeerervaring hebben zonder de achtertuin te verlaten. De schommels zijn zowel geschikt voor zitten als liggen, voor een of meerdere kinderen.

  Een zandbak
  We snappen dat je misschien niet wilt dat je achtertuin er als een grote kinderspeelplaats uit komt zien. Gelukkig kunnen schommels en zandbakken verrassend subtiel zijn. Zandbakken worden vaak gemaakt van neutraal hout en kunnen worden afgedekt nadat de kinderen klaar zijn met spelen. Tegenwoordig worden ze bijvoorbeeld ook in het zwart gemaakt, zodat je tuin er nog steeds strak uitziet voor, tijdens en na het spelen. Hoewel kinderen vaak snel op speelgoed zijn uitgekeken, wordt een zandbak in de zomer bijna op dagelijkse basis gebruikt. Zandbakken zijn in verschillende prijsklassen beschikbaar, maar zijn in het algemeen redelijk betaalbaar en erg duurzaam, waardoor je het geld er snel uit hebt.

  Voetbaldoeltjes
  Veel voetbaldoeltjes voor kinderen zijn opvouwbaar en makkelijk weg te zetten. Voetbal is een goede manier om kinderen te leren samenwerken en -spelen. Dit is goed voor de algemene ontwikkeling. Verder bewegen de kinderen veel tijdens het voetballen, wat dan weer goed is voor het uithoudingsvermogen. Hoewel de kinderen het op een laagdrempelig niveau zullen spelen, helpt voetbal met kinderen beslissingen leren maken en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. De kosten zijn laag, omdat je eigenlijk alleen de doeltjes en een bal nodig hebt. In plaats van doeltjes zou je zelfs pionnen kunnen gebruiken, voor hetzelfde idee.

  Een trampoline
  Net zoals bij voetbal, is trampolinespringen een leuke manier voor kinderen om in beweging te komen. Het is zowel leuk om alleen te doen als samen en met de goede trampoline haal jij er misschien ook nog wel lol uit. Een goede trampoline kan het hele jaar door staan en met een net eromheen kan er vrij weinig gebeuren. Trampolines zijn een goede manier om energie kwijt te raken en helpen met de motorische ontwikkeling van je kind. Mooi aan trampolines is dat ze leuk zijn voor kleine kinderen, maar ook voor tieners. Net als de zandbak zal een trampoline in de zomer zeker bijna dagelijks worden gebruikt. Een inbouwtrampoline is nauwelijks een doorn in het oog: ideaal dus!

  Buitenspellen
  We begrijpen dat een trampoline of zandbak wellicht niet past in je tuin. Deze kunnen tenslotte best veel ruimte innemen. Gelukkig zijn er ook nog alternatieven die iets minder omvattend zijn. Waterpistolen, een ringwerpspel of een outdoor bowlingset zijn klein, nemen weinig ruimte in en zijn makkelijk op te ruimen zodra je kleintjes uitgespeeld zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply