Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De juiste schoen voor de groeiende kindervoeten

  Een collectie kinderschoenen samenstellen is niet eenvoudig. Elke fase van de groeiende kindervoet vraagt om een ander type schoen. Het is moeilijk om hierbij een leeftijd aan te geven. Elk kind ontwikkelt zich nu eenmaal anders.

  Wat alle kinderschoenen gemeen hebben: het gebruik van leer. Leer is van nature ademend, zorgt voor een goed klimaat in de schoen en is soepel en sterk. We kijken ook naar wijdtes, want geen kindervoet is gelijk. We werken met merken die elkaar aanvullen en bieden door de hele collectie de juiste wijdtes. Dat levert ook nog eens een heel gevarieerde collectie op. We zijn tenslotte eigenwijs en wilden geen eenheidsworst, toch?

  De eerste stapjes
  Vanaf het moment dat jouw kind gaat lopen, is het dragen van schoenen in huis aan te raden. Op een natuurlijke ondergrond (zand, gras) zijn blote voeten prima, maar de ondersteuning die deze ondergrond biedt, geeft de vloer in je huis niet. Daarvoor dient het voetbedje in de schoen in combinatie met het loopzooltje. De schoenen zijn soepel en sluiten de voet niet op. De spieren moeten namelijk de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Het loopzooltje is heel flexibel, want op een schoen met een stugge zool zal je kind struikelen of niet vooruitkomen. BunniesJr en ­Naturino zijn twee merken die deze eerste schoentjes prima kunnen maken.

  De schoen groeit mee
  Je kind is de eerste stappers ontgroeid. Tijd voor iets nieuws, iets stevigers. Een schoen met een iets stuggere zool, maar soepel genoeg om de voet de mogelijkheid te geven het afwikkelen nóg beter onder de knie te krijgen. Een schoen met meer ondersteuning in en om de hiel, zodat de voet wat meer gestuurd wordt. Belangrijk: in deze groep worden veterschoenen het meest aangeboden. Zelf strikken is er vaak toch nog niet bij (geldt ook voor de eerste stappers) en een veterschoen past gewoon beter. Wijdtematen beginnen in deze groep een rol van betekenis te spelen.

  Gevarieerd modebeeld
  Stevigheid wordt steeds belangrijker. De spieren in de voet ontwikkelen zich snel en een goede hielkap (contrefort), ondersteunend voetbed en een goede loopzool zijn vereist. De schoen moet uiteraard goed om de voet zitten, dus de juiste wijdte is belangrijk. In deze leeftijdsgroep zie je een heel gevarieerd modebeeld: sneakers, dikke zolen, laarsjes voor de meiden, stoere laarzen voor de coole dudes; kortom: alles kan en alles mag.

  Volwassen uiterlijk
  In de laatste groep kinderschoenen zie je heel duidelijk dat deze steeds meer een volwassen uiterlijk krijgen. Voor dit najaar bepalen stoere bikerboots, rijgveterlaarsjes en hippe (sport)sneakers het beeld in deze groep, geheel conform de mode voor volwassenen. Nog steeds geldt dat de groeiende voet een stevige schoen nodig heeft.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply