Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Kalk tegengaan met een waterontharder
    Rate this post

    Heb je last van extreme kalkaanslag in je woning? Of wil je gaan douchen en zien de tegels nu alweer wit? Dan zou het kunnen dat je relatief hard water door je leidingen hebt lopen. Hard water bevat veel kalk. En deze kalk gaat overal zitten waar het water komt. In je leidingen, in je apparaten en ook op je huid. Door een waterontharder te kopen, kun je dit voorkomen.

    Hoe hard of zacht is je water?
    Voordat je je gaat oriënteren op een waterontharder is het natuurlijk goed om te kijken in hoeverre het nodig is. Voorop staat dat je eigenlijk altijd baat hebt bij een waterontharder. In al het Nederlandse leidingwater zit immers kalk. Toch verschilt het hoeveel kalk er aanwezig is. In hard water zit veel kalk, in zacht water minder. Het is afhankelijk van onder andere je regio in hoeverre je kalk in je water hebt.

    Nadelen van kalk
    Kalk heeft veel nadelige gevolgen voor je woning. Leidingen raken er vol mee, waardoor het water hier steeds minder soepel doorheen stroomt. Het water en dus kalk komt vervolgens in je apparaten terecht, waardoor de levensduur hiervan afneemt. Bovendien kost het apparaten veel energie om water met kalk te gebruiken. Kalkvrij water zorgt juist voor een betere werking van de apparaten, minder benodigd schoonmaakmiddel én het is beter voor je huid.

    Waar komt de waterontkalker te hangen?
    Voor een waterontharder moet natuurlijk wel ruimte zijn, anders kan deze niet voldoende werken. Het beste is om je waterontharder op de hoofdleiding van de woning aan te sluiten. Een waterontkalker is in de kleinste ruimtes van je woning te hangen. Bijvoorbeeld in de meterkast of een kruipruimte.

    Type waterontharder om te gebruiken
    Er zijn verschillende soorten waterontharders waar je het kalk mee kunt verwijderen uit je water. Het beste is een waterontharder op zoutbasis. Deze werkt namelijk door een wisselwerking tussen het onthardingszout en het water. Hierdoor blijven de kalkdeeltjes achter. Het enige dat je hoeft te doen is af en toe het onthardingszout te vervangen, zodra het verzadigd is. Deze waterontharders met zoutreservoir zijn in verschillende types beschikbaar. Bepaalde types zijn bijvoorbeeld ook in meerdere delen te plaatsen of zijn extra compact zodat ze in iedere ruimte passen.

    Nu jouw waterontharder kopen!
    Voor welke waterontharder ga je kiezen? Wanneer je keuzehulp wilt, kun je hulp vragen bij een waterontharder kopen. Op deze manier vind je een waterontharder die past bij jouw doelen en kun je snel van de voordelen genieten.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply