Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kamperen, maar dan anders
  Rate this post

  Ze zeggen weleens dat je met kamperen moet zijn opgegroeid. In mijn jeugd kwam ik niet in aanraking met haringen, scheerlijnen of luchtbedden. Een tent opzetten? Ik zou niet weten hoe het moet. Kamperen vind ik zeker leuk, maar graag wel zonder gedoe. En dat kan op de volgende adresjes uitstekend!

  Op safari in Tilburg
  Overnachten op een minicamping tussen ‘echte’ kampeerders, maar zonder de auto te hoeven volladen met kampeerspullen? Kies voor een van de gloednieuwe safaritenten op minicamping Petit013 in Tilburg. Deze tenten zijn van alle gemakken voorzien! Denk bijvoorbeeld aan een fornuis, eigen douche en toilet, en warm en koud water en elektriciteit. Vanaf de camping is de bruisende binnenstad van Tilburg niet ver weg, dus combineer de rust van de camping met deze verrassende Brabantse stad.
  Kijk voor prijzen en beschikbaarheid op www.petit013.nl/safaritenten

  Een met de natuur
  Overnachten in een tent die reeds voor je opgetuigd is. Ideaal. Weet je wat het extra bijzonder maakt? Dat je tent enkel per kano bereikbaar is. Op een kampeervlot in het Brabantse De Heen wacht je een unieke beleving. Eén zijn met de natuur, omgeven door water met aan de horizon een troep wilde ganzen. Een groot avontuur ver van de alledaagse drukte. Met je kano peddel je zó naar de historische stad aan de Zuiderwaterlinie, Steenbergen.
  Meer informatie en locaties: www.kampeervlot.nl

  Kamperen zonder tent
  Op de Culture Campsite in Rotterdam overnacht je niet in een tent maar in een architectonisch slaapfenomeen. De verschillende slaapobjecten zijn allemaal gemaakt van reststromen en geüpcyclede materialen, en bovendien ook nog eens een lust voor het oog. In deze stadsoase kom je volledig tot rust, terwijl je voor je ‘huisje’ tussen het groen geniet van de zon, je ontbijt klaarmaakt in de gemeenschappelijke keuken of ’s avonds een wijntje drinkt bij een vuurkorf. Vanaf de camping sta je in no-time in Het Park en bij de Euromast om de stad van bovenaf te bekijken.
  Bekijk alle objecten op www.culturecampsite.com/nl

  Overnachten in het Spoorpark
  In 2019 werd het Spoorpark in Tilburg voltooid. Dankzij een burgerinitiatief veranderde een oud distributieterrein in een modern park, compleet met restaurant, uitkijktoren, skatebaan én stadscamping. Je kunt er met je eigen tent terecht, een tent huren of slapen in een van de twee houten wagons. Een nachtje in de salon is van harte aan te raden. Wanneer de poorten sluiten, heb je als campinggast het park voor jezelf. En dat alles op een paar minuten lopen vanaf het centraal station van Tilburg.
  Meer informatie: www.stadscampingtilburg.nl/kamperen/huren/

  Eva Hopstaken

  Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee?
  Meer avonturen van Eva lezen: check www.omnitraveler.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply