Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kanker en voeding
  Rate this post

  We eten allemaal en elke dag. We kopen bij de supermarkt of op de markt of zelfs op de biomarkt onze groenten en fruit, en we zeggen tegen onszelf dat we gezond eten. Mooie teksten op de verpakking verleiden je tot aankoop. Het veelvuldig eten van vlees, gebruik van kant en klare maaltijden, verkeerde vetten en meelproducten leidt tot verzuring. Stress en vervuiling van de lucht zijn ook oorzaken van verzuring van het lichaam.

  Professor Otto Warburg heeft in 1926 ontdekt dat kankercellen ontstaan in een verzuurde omgeving en daar kan geen zuurstof aanwezig zijn. En laat die zuurstof nou belangrijk zijn voor de verbranding van ons voedsel. Otto Warburg kreeg de Nobelprijs voor die ontdekking. Ons voedsel wordt verwerkt in de darmen en het lichaam is in staat om koolhydraten om te zetten in glucose, oftewel suiker. Deze wordt gebruikt als brandstof in elke cel in ons lichaam en wordt verbrand in combinatie met zuurstof.

  Door het langdurig ontbreken van zuurstof gaat de cel de suiker fermenteren zonder zuurstof. Helaas is dit nu een kankercel geworden die hongerig is naar suiker. Normaal weet het immuunsysteem dat het een ontspoorde cel is, maar door de snelle vermenigvuldiging gebeurt dit niet altijd en is de tumor geboren. Pas na een jaar of 5 tot 10 kan die tumor door de oncoloog worden gezien, maar dan is hij al op 70% van zijn dodelijke omvang. Hij zal dus aandringen op snelheid van beslissen voor zijn behandeling.

  Ben je door hem ook geattendeerd op de zéér grote rol van voeding bij het oplossen en voorkomen van kanker? Heeft hij je ook voorzien van een goed voedingsadvies? Ga je inlezen en ontdek dat chemotherapie het leven niet altijd significant verlengt en dat er vrijwel altijd extra pijn en blijvende schade zijn. Daarom is het zeer belangrijk om via voeding te werken aan een gezond immuunsysteem om de schade van chemotherapie te beperken. Boeken die zelfs soms door artsen zijn geschreven, geven aan dat voeding een belangrijke rol speelt bij een gezond immuunsysteem.

  Wij willen beslist niet op de stoel gaan zitten van de arts, maar ga kennis van voeding verzamelen die het proces vertraagt of zelfs omkeert. Vlieg dus niet al te snel in het vangnet van de reguliere behandeling, maar ga je inlezen in de mogelijkheden die er op natuurlijke manier ook zijn en desnoods in combinatie met de reguliere behandeling. Ze staan elkaar niet in de weg. Integendeel.

  De alternatieven worden behandeld in mijn boek ‘Laat je niet opvreten door kanker’, een gemakkelijk leesbaar boek, voor eenieder zonder medische kennis.

  Wim van der Meer

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply