Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Kanker en voeding
    Rate this post

    Ook in de reguliere medische wereld heeft men steeds meer oog voor de relatie tussen kanker en voeding. Bepaalde voedingsstoffen zijn in staat gebleken de groei van kanker te remmen. Van alle voedingsstoffen die effectief zijn tegen kanker, is vitamine C de belangrijkste.

    Al in de jaren ’70 toonde tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling aan dat vitamine C de levensduur van mensen met kanker aanzienlijk verlengt¹. Vitamine C wordt hierbij ondersteund door EGCG, een stof in groene thee, en lysine, een aminozuur. Eén van de vele andere stoffen die de groei van kanker tegengaan, is curcumine, een stof in het Indiase keukenkruid kurkuma, oftewel geelwortel. Op dit moment is er een onderzoek gaande naar het precieze effect bij kanker in het AMC. De werking van curcumine wordt versterkt door zwarte peper en olie.
    Er zijn ook dingen die je beter niet kunt eten. Als je eenmaal kanker hebt, is suiker het allereerste wat je zou moeten mijden. Waar een normale cel groeit op basis van zuurstof, groeit een kankercel op basis van suiker. Met een juist voedingspatroon en het toevoegen van bepaalde voedingsstoffen in hoge dosering wordt de kans verhoogd dat het lichaam de ziekte overwint. Zo vecht je zelf mee in de strijd tegen kanker. Dit is uiteraard ter aanvulling op de medische behandeling, niet ter vervanging daarvan. Jeanine Slot is orthomoleculair therapeut en klassiek homeopaat, gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met kanker.

    ¹www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1068480

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply