Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Na kanker is niets meer ‘normaal’

  Kanker doet niet alleen fysiek wat met je, maar ook mentaal. Je lichaam heeft je in de steek gelaten en het vertrouwen erin wordt op de proef gesteld. En je uiterlijk verandert: bij borstkanker verlies je mogelijk een (deel van) je borst, en door chemotherapie kan je haar gaan uitvallen. Je leven staat al op zijn kop door de ziekte, en nou moet je ook nog kunnen omgaan met een ­veranderend uiterlijk!

  Psychosociale hulpverlening kan helpen wanneer je niet lekker in je vel zit, als je niet goed bij je gevoel kunt of als je je onzeker voelt. Maar ook wanneer je pijnklachten, stress, slapeloosheid of verdriet hebt. Het leert je omgaan met lastige situaties, het (her)ontdekken van jouw kennis en talenten en het ontwikkelen van zelfredzaamheid.

  Psychosociaal hulpverlener Anja Balemans werkt holistisch: ze kijkt niet alleen naar jouw klachten, maar ook naar andere factoren die mogelijk van invloed zijn. ‘Door een verstoring van het evenwicht tussen lichaam, geest en de sociale omgeving kunnen problemen ontstaan. Bij kanker kunnen dat zowel lichamelijke, geestelijke als sociale problemen zijn. Deze factoren kunnen ook elkaar gaan beïnvloeden: klachten kunnen hierdoor toenemen of worden in stand gehouden. Deze vicieuze cirkel moet doorbroken worden!’

  ‘Tijdens de sessies kan ik een luisterend oor voor je zijn, meekijken naar de situatie, en met behulp van diverse methodieken kunnen we samen zoeken naar verbetering van de situatie.’ Anja maakt gebruik van onder andere de volgende methodieken om jou er weer bovenop te helpen:
  ✔ Rationeel Emotieve Therapie
  ✔ Coaching
  ✔ Ontspanningsoefeningen
  ✔ Meditatieoefeningen
  ✔ Psycho-educatie
  ✔ Emotional Freedom Techniques

  Geschikt voor jong en oud
  Psychosociale hulpverlening is geschikt voor jong en oud, voor particulieren en bedrijven. ‘Iedereen heeft tijdens zijn of haar leven weleens momenten, dat het niet zo goed gaat. Je kunt dan extra steun gebruiken om uit deze moeilijke periode te komen. Als psychosociaal hulpverlener kan ik je begeleiden in je proces: ik loop tijdelijk een stukje met je mee.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply