Rate this post
 • Ken je lichaamstype en kies kleding die past bij jouw figuur
  Rate this post

  Dat een vrouwenlichaam prachtig is hoeven we natuurlijk niet meer uit te leggen. Ieder vrouwenlichaam is uniek en bestaat uit prachtige vormen, rondingen of juist rechte lijnen. Hoe jouw lichaam er ook uitziet, weet dat je er mag zijn en dat je trots mag zijn op jouw lichaam. Ons lichaam zorgt immers goed voor ons, dus moeten wij ook goed voor ons lichaam zorgen. Wanneer je jouw pluspunten op de juiste manier weet te accentueren zorg je ervoor dat je er niet alleen vrouwelijk en aantrekkelijk uitziet, maar dat je je ook zo voelt. Het begint allemaal bij het kennen van jouw eigen lichaamstype. Het vrouwenlichaam kent veel verschillende soorten types. In dit artikel gaan we dieper in op de meest voorkomende lichaamstypes. Wij geven antwoord op de vraag; welke kleding past bij mijn figuur?

  Miss ‘perfect’ het zandloperfiguur

  Het zandloperfiguur wordt vaak omschreven als het perfecte vrouwenlichaam. Wanneer jij beschikt over dit lichaamstype mag je jezelf dus best in de handjes knijpen. Hoewel elk lichaamstype zijn eigen pluspunten heeft, is het zandloper figuur de meest gewilde lichaamsvorm. Wanneer jij een zandloperfiguur hebt zijn jouw heupen en schouders breder dan jouw taille. In de meeste gevallen hebben vrouwen met een zandloperfiguur volle borsten en ronde billen. De smalle taille steekt mooi af tegen de ronde vormen van de heupen en billen. Welke kleding past nu het beste bij een zandloperfiguur? Nauwsluitende bovenkleding accentueren het smalste aspect van jouw lichaam; de taille. Strakke tops of leuke jurkjes die hier de nadruk op leggen zijn dan ook perfect voor het zandloperfiguur. Kleding met een V-hals zorgen ervoor dat je decolleté mooi zichtbaar is.

  Ronde vormen met een appelfiguur

  Vaak zijn vrouwen met een appelfiguur hier zelf niet heel blij mee. Dit lichaamstype kenmerkt zich door ronde vormen rondom de buik. Elk pondje blijft bij jouw meteen op je buik plakken. Door de ronde vormen rondom de buik heb je minder mogelijkheden om jouw taille te accentueren. De heupen, benen en billen zijn over het algemeen een stuk smaller en platter. Wanneer jij de aandacht van jouw rondere buik wil afleiden is het belangrijk om de andere vormen te accentueren. Leg de nadruk op jouw schouders, borsten of hals. Jurken of tops met een A-lijn zijn perfect voor een appelfiguur. Door mooie sieraden om je nek te dragen kun je de aandacht afleiden van jouw rondere buik. Broeken met een lage taille kun je bij dit lichaamstype beter vermijden. Kies voor een mooie jeans met wijde pijpen en een sluiting boven de heupen.

  Het vrouwelijke peerfiguur

  Het peerfiguur komt vaak voor bij vrouwen. Wanneer jij over dit lichaamstype beschikt heb jij brede heupen en volle bovenbenen. Jouw bovenlichaam is echter ontzettend slank met een platte buik, smalle schouders en kleine tot normale borsten. Welke kleding past bij een peerfiguur? Door de accenten op jouw bovenlichaam te leggen kun je de aandacht van jouw vollere heupen en benen wegnemen. Jouw slanke taille mag gezien worden dus hier mag je dan ook best het accent opleggen. Kies voor strakke tops of een mooie ceintuur om jouw middel. Draag jij graag blazers of jasjes? Kies dan voor kortere modellen, lange modellen accentueren juist de heupen. Het onderlichaam kun je het beste simpel houden, kies voor een clean jeans zonder te veel accenten of grote zakken.

  De rechte lichaamsvorm

  Wanneer jij over een rechte lichaamsvorm beschikt zijn jouw heupen, taille en schouders ongeveer even breed. Daarnaast heb je een slanke lichaamsbouw, lange benen, kleine borsten en platte billen. Hoewel het vrouwelijk lichaam bekend staat om zijn vele vormen, is de rechte lichaamsvorm hierin een uitzondering. Veel vrouwen met dit lichaamstype zijn dan ook een tikkeltje onzeker over het niet hebben van vrouwelijke lichaamsvormen. Gelukkig kun je met de juiste kleding jouw lichaam op de juiste manier accentueren. Kies voor strakke tops met een mooie riem om een taille te creëren. Wanneer jij een blazer of vest draagt kun je deze in het midden sluiten zodat je een mooie taille creëert. Door wijde broeken of rokken te dragen kun jij jouw heupen breder laten lijken. Mooie kontzakken geven net even dat extra’s aan jouw plattere billen.

  Naast deze vier meest voorkomende lichaamsvormen zijn er nog meer vrouwelijke lichaamsvormen. De cello; dit lichaamstype kenmerkt zich door ronde vormen in zowel het boven- als onderlichaam. De kegel, vergelijkbaar met de peer alleen heb jij geen brede heupen en volle billen maar volle dijen. En als laatste de omgekeerde driehoek waarbij jouw schouders een stuk breder zijn in vergelijking met jouw taille en heupen. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een antwoord gekregen op de vraag; welke kleding past bij mijn figuur. Het weten van jouw lichaamstype is hierin alles bepalend.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply