Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Keuzestress…
  Rate this post

  Onder jongeren komt veel stress veel voor. Naast school hebben ze een baantje. Veel geld gaat op aan een telefoonabonnement, want bereikbaar zijn is een must. Je kunt direct laten zien op Facebook hoe leuk je leven is. Je hebt veel ‘vrienden’, een druk sociaal leven en altijd je telefoon binnen handbereik. ‘Genieten’ is het toverwoord, en dat laten we zien via Facebook, waar we veel likes krijgen. Zijn we geslaagd voor ons rijbewijs, dan staat dat er uitgebreid op, maar we vergeten te vermelden dat we al drie keer waren gezakt.

  Ons leven moet leuk zijn. Maar in de echte wereld is niet alles leuk. De prestatiedruk is hoog. Ook druk zijn met ‘leuke dingen’ kan een gevoel van stress opleveren. Al die drukte levert niet het geluksgevoel op dat we nastreven, en een burn-out ligt op de loer. Er zijn heel veel studies waar jongeren uit kunnen kiezen, en als je niet in één keer de juiste keuze maakt, zit je al snel opgescheept met een behoorlijke studieschuld. Een keuze maken is niet gemakkelijk, en wat doe je als je er tijdens je studie achter komt dat het toch niet zo leuk is als je dacht? Goede begeleiding kan hierbij helpen en stress voorkomen.

  Wat past bij je?
  Kitty van Straten is een coach met jarenlange ervaring in het onderwijs. Zij heeft met grote deskundigheid en passie studenten begeleid met hun pakketkeuze en vervolgopleiding. Haar motto is: ‘Doe waar je blij van wordt!’. Zij is sociaal, loyaal en gaat de verbinding aan. Zij helpt met het vinden van je drijfveren. Wat past bij je en waar word je gelukkig van? Kitty is geïnteresseerd, heeft een groot empathisch vermogen en luistert goed naar je. Ze legt de vinger op de zere plek en trekt je uit je comfortzone. Zij faciliteert een traject waarin de student leert zijn of haar eigen ­talenten te ontdekken en daarop te kunnen reflecteren. De persoonlijke ontwikkeling van de student staat centraal.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply