Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Kids krachtig weerbaar

    Buitengesloten worden, uitgelachen worden, stiekem geniepig gedrag van anderen, in de klas of op het schoolplein, zonder dat de juf het ziet… Maar ook door pesten via social media kan eenzaamheid ontstaan als we de signalen niet op tijd herkennen.

    Over pesten wordt veel geschreven; enerzijds heel goed, anderzijds blijft het heel belangrijk om dit onderwerp nog steviger in te bedden in ons onderwijssysteem. Het draait hierbij vooral om bewustwording van zowel je eigen gedrag als dat van de ander. Het leren stellen van onze grenzen is daarbij ook van grote waarde. Dit leren we namelijk niet zomaar van nature. Toch is het heel goed aan te leren. Want net als voor het leren lezen en schrijven, maar ook voor sporten, geldt: oefening baart kunst. In mijn praktijk, Mettaji Kindercoach, leer ik kinderen hoe zij zelf hun patronen kunnen veranderen; niet met trucjes, maar in een uniek traject van 4 maanden.

    Het ene kind kan door pesten introvert gedrag vertonen, het andere kan juist last van woedebuien krijgen. Beide vormen van gedrag kunnen tot eenzaamheid leiden wanneer de onderliggende reden door de omgeving als zodanig niet wordt herkend. Aan de hand van visualisaties, verhalen, balspel en mindfulnessoefeningen wordt het gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen vergroot en leert het kind gaandeweg veel steviger in zijn schoenen te staan. Van ouders en leerkrachten krijg ik teruggekoppeld dat hun kind veel blijer is en minder snel boos wordt. De kinderen zelf zeggen dat ze na het volgen van de training ook veel meer rust in hun lijf hebben gekregen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply