Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik kies echt met mijn hart’
  Rate this post

  Om je in vakantiesferen te wanen, hoef je niet per se het land te verlaten. Je kunt ook gewoon een tripje -maken naar winkelcentrum Westermarkt in Tilburg, waar je dé snoepwinkel voor vrouwen vindt. Van bijzondere jurken en mooie tops tot handgemaakte sieraden en leren laarzen: bij Zowiezo vind je het allemaal!

  Als je Birgit Lupker vroeger zou hebben gezegd dat zij later eigenaresse zou zijn van een goedlopende winkel, dan had ze dat nooit geloofd. Hoewel haar ouders een eigen leerwinkel hadden en haar zus een mode-opleiding deed, begon Birgit haar carrière met een eigen praktijk in de psychogeriatrie. Birgit: ‘Op een gegeven moment wilde ik echt iets heel anders gaan doen. Ik heb altijd een liefde gehad voor mooie spullen. En net als vroeger ben ik nog steeds elke dag intensief met mensen bezig.’

  Anders

  Alle kleding, sieraden en accessoires, cadeautjes en hebbedingetjes die je bij Zowiezo vindt, hebben één ding gemeen: het is allemaal nét even anders. Birgit: ‘Ik kijk niet naar de laatste modetrends, ik ga puur af op waar mijn klanten naar vragen en waar zij behoefte aan hebben. Ik kies echt met mijn hart. Ook moet alles wat ik verkoop milieuvriendelijk zijn. Zelf ben ik liefhebber van een hippie-achtige bohemienstijl. Die invloeden zijn dus ook terug te vinden.’

  Pronkstuk

  Haar inspiratie haalt Birgit ‘overal en nergens’ vandaan. Ze werkt samen met Nederlandse modeontwerpers, maar doet ook regelmatig modesteden als Brussel, Florence en Parijs aan. Daarnaast is ze maandelijks op Ibiza te vinden, waar ze een deel van haar collectie laat maken. ‘In de winkel hangen ook stukken aan die met de hand zijn gemaakt. Deze zijn met veel liefde en aandacht in elkaar gezet en vind je dus nergens anders. Een voorbeeld van zo’n mooi stuk is het geborduurde kraagje, versierd met allerlei kralen. Ideaal om bijvoorbeeld een simpele jurk op te fleuren.’

  Geen spiegels

  ‘We hebben expres geen spiegels in de pashokjes hangen. Je moet dus echt het hokje uit om te zien hoe de kleding staat. Iedereen kan rekenen op een goed advies. Mijn klanten zijn mijn belangrijkste reclamezuil. Stel je voor: dan vraagt een vriendin wie jou dat slecht vallende kledingstuk heeft aangesmeerd en dat de naam van mijn winkel dan valt… Dat lijkt mij dus het allerergste! Is iets net niet het juiste model voor je, dan dragen we andere suggesties aan. En soms zeg ik ook eerlijk: vandaag hangt er niks voor jou bij.’

  Klanten

  ‘Door de jaren heen heb ik een aardige kring van vaste klanten opgebouwd. Het zijn allemaal heel open, sociale vrouwen, met hart voor elkaar en de wereld om hen heen. De leeftijden variëren: mijn jongste klant is 14, de oudste is 90. Sommige mensen komen alleen langs voor een kop koffie en een praatje, sommigen om zich van top tot teen te laten stylen. Dan hebben ze bijvoorbeeld een concert of een interview op tv.’ Birgit moet lachen op de vraag of er ook BN’ers bij haar komen. ‘Ja, maar ik zeg niet wie!’

  Toekomstdroom

  Volgens Birgit is er nog één ding wat mist. ‘Ik zou aan mijn huidige collectie nog lingerie willen toevoegen. Mijn totale aanbod zou ik dan willen onderbrengen in een groot herenhuis, waar je in de hoek een high tea kunt houden en biologische sapjes kunt drinken. Ach wie weet, ooit… Maar voor nu werk ik nog met zoveel liefde, met al die mooie mensen en geweldige spullen om me heen. Ja, de tijd vliegt echt voorbij. Dit jaar viert Zowiezo alweer haar tiende verjaardag!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply