Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kies voor een gezonde leefstijl
  Rate this post

   

  Met een gezonde leefstijl vergroot je de kans op een gezond leven zonder ziektes en/of complicaties: je vermindert het risico hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, je bent beter bestand tegen stress, je weerstand zal verhogen en je krijgt meer energie.

  Maar hoe bereik je een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl bereik je eerst door kennis. Voorlichting; weten wat een gezonde leefstijl inhoudt, kun je een gezonde leefstijl meten? Kun je de uitslag beïnvloeden? En hoe doe je dat dan? ‘Dit soort vragen kan ik bij een voorlichting of intakegesprek allemaal voor je beantwoorden’, vertelt Ingrid Wouters.

  Actieve leefstijl
  ‘Mijn visie is dat investeren in een goede gezondheid een maatschappelijk belang is waarbij de cliënt centraal staat. Ik wil mensen stimuleren om een actieve leefstijl aan te nemen, met als doel gedragsverandering. In mijn praktijkruimte aan huis coach ik mensen met onder andere overgewicht met mijn programma Natuurlijk. Het begeleiden naar een gezonde leefstijl is het hoofddoel. Het resultaat van het nastreven van een gezonde leefstijl is onder meer het bereiken van een gezond gewicht, bloeddruk en cholesterol en een afname van het risico op hart- en vaatziekten.’ Het programma duurt dertien weken. Professionele ­begeleiding helpt je met het veranderen van je leefstijl waarbij we stapsgewijs de veranderingen gaan invoeren. Natuurlijk helpen wij je met het vinden van het juiste basisvoedingspatroon, hoe te eten en te bewegen. Op de lange termijn is dat de meest effectieve wijze om op een gezond gewicht te komen én te blijven. Je leert wat, hoe, waarom en wanneer je eet. Een opmaatprogramma.

  Scholen en bedrijven
  Ingrid geeft gastlessen gezonde leefstijl op scholen en bedrijven. ‘Overgewicht bij kinderen is een groot probleem. Door kinderen/jongeren op een speelse en boeiende manier voorlichting te geven over wat een gezonde leefstijl is, verklein je de kans op overgewicht. Ook voorlichting naar ouders is een belangrijke rol hierin. Leren is leuk’, vertelt ze enthousiast. ‘Bij bedrijven test ik onder andere medewerkers op een gezonde leefstijl en de bijbehorende vervolgprogramma’s met als doel vitaliteit op de werkvloer te verhogen.
  Tevens werk ik op projectbasis bij gemeentes om ­gezondheidsprojecten vorm en uitvoering te geven.

  Aangesloten bij beroepsvereniging
  ‘De kosten zijn afhankelijk van je doelstelling, wil je een paar keer langs komen dan kun je losse consulten ­afnemen’, vervolgt Ingrid haar verhaal. ‘Wil je een traject van 13 weken volgen, dan is het goedkoper om een pakket af te nemen. Onze gewichtsconsulent is aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) waardoor de kosten (deels) via je zorgverzekering vergoed worden. Kijk voor meer informatie in de voorwaarden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply