Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kies voor verandering!
  Rate this post

  Met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) kun je even je zorgen en drukte in je hoofd laten verdwijnen, zodat je meer energie krijgt en overhoudt, waardoor je de dingen weer aan kunt. Zo kun je snel, eenvoudig en doeltreffend afrekenen met angsten, twijfels, gebrek aan zelfvertrouwen of met nare gevoelens en ervaringen. Daardoor ­verandert jouw blik op de wereld, jouw leven en jezelf. Gun jezelf dat!

  Als een ui
  NLP is geschikt voor degenen die echt aan zichzelf willen werken; die daadwerkelijk iets willen veranderen, waardoor er weer ruimte voor vernieuwing ontstaat. NLP laat je onderzoek doen naar jezelf en daardoor kun je zelf ervoor kiezen om te veranderen. Vooropstaat dat je je bewust wordt van patronen die jouw negatieve emoties in stand houden. Als je hiermee aan de slag gaat, verdwijnt de negatieve emotie. Het is net als met het afpellen van een ui: laagje voor laagje, totdat je bij de kern van het probleem komt.

  Reken af met angst
  Als angst of onzekerheid de overhand krijgt in je leven, kun je verschillende problemen gaan ontwikkelen zoals slaapproblemen of hyperventilatie. Met NLP neutraliseer jij je angsten en zo krijg je ankers waaraan jij je bij nare situaties kunt vasthouden. Je merkt meteen dat je daardoor meer durft en denkt. Met NLP reken je af met angsten omdat je: vervelende ervaringen of herinneringen neutraliseert, waardoor je angst verdwijnt, je nare ervaringen definitief achter je laat of je onbewust gebruik gaat maken van positieve ‘ankers’ in lastige situaties.

  Alsof er een last van je schouders valt
  Ineke Bergshoeff-Jonkers van Novo-Sens is gecertificeerd NLP-behandelaar. Zij past praktische technieken toe om je ‘mindset’ onbewust (en soms ook bewust) te veranderen. NLP is géén therapie. Je voert dus geen intensieve gesprekken en gaat ook niet diep in je verleden graven. Het is juist een praktische manier om vervelende gevoelens achter je te laten. Daardoor krijg je meer grip op het hier en nu. Bijna iedereen draagt een ‘rugzakje’ bij zich, dat gedurende het leven gevuld wordt met ballast, namelijk de dingen die je meemaakt. Wanneer je die uit het lichaam en het brein verwijdert, is het alsof er een last van je schouders valt. Je ervaart meer ruimte in je lichaam, je voelt je lichter en kunt weer vrijer ademen.
  NLP werkt snel: het is mogelijk dat het probleem al na één sessie opgelost is.

  Hypnose
  Ineke kan bij de aanpak eventueel ook gebruik maken van hypnose, waarmee je dieper in je onderbewustzijn komt. Je blijft je onder hypnose altijd bewust van je omgeving. Je verliest dus niet de controle over jezelf, en je kunt altijd onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply