Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Kies (wat vaker) voor jezelf!

  In mijn Reiki-praktijk ontmoet ik geregeld vrouwen met een burn-out. Wij vrouwen, en ik spreek uit ervaring, hebben nogal de neiging om onszelf weg te cijferen. Om eerst voor onze kinderen, onze partner, werkgever, vriendinnen en noem maar op te zorgen voordat we voor onszelf zorgen.

  Iedereen die wel eens in een vliegtuig is gestapt, kent de instructie ‘Reist u met kinderen, zet dan eerst bij uzelf het zuurstofmasker op en dan pas bij uw kinderen’, en dat zeggen ze niet voor niets!
  Maar hoe doe je dat dan: eerst voor jezelf zorgen? Voor mij is dat goed naar mezelf luisteren, voor mezelf zorgen en om ook echt tijd voor mezelf vrij te maken. Als ik mezelf de vraag stel ‘Word ik er blij van?’ en het antwoord is (volmondig) ‘ja’, dan weet ik dat ik goed bezig ben. Is het antwoord ‘nee’ of twijfel ik, dan weet ik dat ik een pas op de plaats moet maken. Want niets is zo gemakkelijk als je door de waan van de dag te laten meeslepen en alle signalen die je lichaam en geest je geven te negeren. Maar er komt een moment waarop de koek op is. Er iets breekt van binnen, waardoor je niets meer kunt doen. Hoewel het een dieptepunt is, is het vaak ook het moment waarop je tegen jezelf zegt: ‘Vanaf nu ga ik het anders doen!’ Dan kies je (vaker) voor jezelf.
  In mijn praktijk bied ik rust en aandacht en sta jij centraal. In mijn praktijk mag je ruimte creëren. De Reiki-energie kan je daarbij helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply