Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een andere kijk op jouw klacht
  Rate this post

  Wie herkent het niet: je wordt ziek en dan duurt het herstel veel langer dan je gehoopt had. Je lichaam lijkt niet voldoende te herstellen, waardoor je blijft kwakkelen en het gevoel hebt dat je niet meer de oude bent.

  Door een ziekte kan er een disbalans in het lichaam ontstaan. Bij ziekte wordt onder andere het immuunsysteem actief om de ziekte te overwinnen en de balans in het lichaam weer te herstellen. Het immuunsysteem verbruikt relatief veel vitamines en mineralen. Het is dus belangrijk om deze aan te vullen met behulp van voeding. Als er te veel verbruikt wordt, kan het zijn dat aanvulling vanuit de voeding niet meer voldoende is en tijdelijk een supplement nodig is. Belangrijk is ook dat de vitamines en mineralen opgenomen kunnen worden in het lichaam en in alle cellen. Hiervoor is onder andere een goede darmwerking nodig.

  Combinatie van geneeswijzen
  Als je het idee hebt dat er een disbalans in jouw lichaam is, dan is het zeker de moeite waard om er eens op een andere manier naar te laten kijken door een mesoloog. Mesologie combineert kennis van de reguliere westerse geneeswijzen met kennis uit de traditionele geneeswijzen zoals Ayurveda, homeopathie en traditionele Chinese geneeskunde. Tevens wordt er gebruik gemaakt van fytotherapie, orthomoleculaire geneeskunde en gemmotherapie. Deze combinatie van verschillende geneeswijzen zorgt voor een helder inzicht in het totale lichamelijke functioneren van de mens en geeft een gerichte diagnose.

  Oorzaak en samenhang
  Mesologie zoekt naar de oorzaken van en de samenhang tussen klachten. Een mesoloog kijkt naar verschillende aspecten van de mens en maakt gebruikt van verschillende geneeswijzen, waardoor een helder inzicht in het totale lichamelijk functioneren van de mens ontstaat. Binnen de therapie is de zelfgenezende kracht van het lichaam van belang en deze wordt gestimuleerd met bijvoorbeeld een homeopatisch middel, een kruid of fytotherapie.

  Individueel gezondheidsplan
  De mesoloog helpt het lichaam om weer in balans te komen met als doel de klachten te verminderen, te laten verdwijnen en gezondheid te hervinden. De mesoloog geeft jou meer inzicht in jouw eigen gezondheid en leefstijl en reikt handvatten aan om hier evenwichtiger en bewuster mee om te gaan. Met behulp van een individueel gezondheidsplan kun je meer verantwoordelijkheid nemen voor de eigen gezondheid.

  Bij allerlei klachten
  Mesologie kan ondersteuning geven bij vele klachten, bijvoorbeeld spijsverteringsklachten, terugkerende ontstekingen, spier- en gewrichtsklachten, huidklachten en vermoeidheid. Mesologie kan ook als check-up gebruikt worden, dus preventief voordat er klachten ontstaan.
  Ben je nieuwsgierig of mesologie iets voor jou kan betekenen, neem dan contact op met mesoloog Andrea ­Hoevenberg. Zij kan jouw vragen verder beantwoorden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply