Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Een andere kijk op klachten!
  4/4 - (1 stemmen)

  We willen allemaal gelukkig zijn en een zo goed mogelijk leven leiden. Maar het lukt niet iedereen om dat voor elkaar te krijgen. Zo kun je te maken krijgen met lichamelijke klachten of psychische problemen. Het gaat je niet in de koude kleren zitten en het beïnvloedt je leven, meer dan dat je zou willen.

  Cura Vitalis biedt vele vormen van complementaire zorg aan. Je kunt bij Cura Vitalis terecht wanneer je kampt met zowel gezondheisklachten als ziektes. Met behulp van homeopathie, bioresonantie en orthomoleculaire voeding kun je klachten aanpakken en je emoties een plek geven. Maar wat houden de verschillende methodes in hoe kunnen die jou helpen?

  Wat is homeopathie?
  Bij homeopathie begint het bij ‘de levenskracht’, die grotendeels bestaat uit energie die helpt om ons leven te leiden zoals we dat dagelijks doen. Daarnaast is het gericht op het zelfgenezend vermogen. Homeopathie spreekt de levenskracht aan en stimuleert het zelfgenezend vermogen om tot volledige gezondheid te komen.

  Een tweede uitgangspunt kunnen we de ‘holistische werkwijze’ noemen. Hiermee wordt bedoeld dat een klacht nooit op zichzelf staat. Dit betekent dat er bij elke klacht wordt gekeken op zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel en sociaal gebied. Als het beeld zo compleet mogelijk is, zal er ook een goed behandelplan uit voortkomen met de juiste middelen.

  Bioresonantie
  Kortgezegd is bioresonantie de kunst van het meten van trillingen. Alles om ons heen heeft zijn eigen trilling. Een boom, een plant, een dier, een mens, maar ook ieder intern orgaan, zoals het hart, de nieren, de longen, het bloed. Alles trilt op zijn eigen frequentie. Bij bioresonantie wordt door middel van een apparaat iedere afwijking in een orgaan of een intern systeem opgespoord en behandeld.

  Orthomoleculaire voeding
  De orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren. De juiste voeding is dan erg belangrijk. Een orthomoleculair specialist zal in eerste instantie aandacht schenken aan de voeding, de keuzen daarin en de juiste kwaliteiten van die voeding. De juiste bereiding en hoe er wordt gegeten is ook van belang: goed kauwen, eten niet wegspoelen met drinken en niet gehaast eten. Met een orthomoleculair voedings­patroon zorg je voor een evenwicht op zuur-base niveau, op het hormonale vlak, de darmflora, het immuunsysteem en de bloed­suikerspiegel. Dit evenwicht helpt jouw gezondheidsklachten tegen te gaat of zelfs te verhelpen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply