Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een andere kijk op klachten
  Rate this post

  De baby- en kindertijd is echt een opbouwende tijd. In de babytijd vindt de eerste opbouw van immuniteit plaats, maar ook de inprenting van de darmflora, wat vervolgens weer veel belangrijke functies heeft. De hersenen ontwikkelen zich verder, waardoor jouw kindje van alles leert, en natuurlijk de groei van jouw kindje. Toch zijn er vaak veel klachten in de babytijd, zoals darmkrampjes of eczeem. En deze vervelende klachten hoeven er helemaal niet te zijn!

  Bij baby’s is de juiste voeding van groot belang om ervoor te zorgen dat het kind gezond opgroeit. Ook als het kind ouder wordt, zijn er veel bouwstoffen nodig. Een kind hoort te bruisen van energie, maar soms is dit niet het geval. Er kunnen tal van klachten optreden, zoals allergieën, slaapproblemen, buikpijn, verkoudheden, groeipijnen, oorontstekingen, concentratieproblemen enzovoort. Later, in de puberteit, komen er ook nog verschillende hormonen bij kijken die het lichaam weer even uit balans kunnen halen, wat soms gepaard gaat met acne, depressie of andere klachten.

  Oorzaak vinden en behandelen
  Voor de mesologen Lisette Dresen van Mesologie Eindhoven en Inge Slootjes van ISOCARE Eindhoven is het van belang om te onderzoeken waarom jouw kind klachten heeft: wat is de oorzaak? Als de dieperliggende oorzaak bekend is, kunnen de meeste klachten verholpen worden. Is er sprake van (voedsel)overgevoeligheid? Zijn alle bouwstoffen in de juiste vorm en hoeveelheid aanwezig? Waardoor is bijvoorbeeld het immuunsysteem niet voldoende ontwikkeld, of juist overactief? Wat is er werkelijk aan de hand waardoor het lichaam op deze manier reageert? Juist bij een kind kan het herstel snel gaan.

  Individueel behandelplan 
  Met behulp van een uitgebreide vragenlijst en diagnostiek van verschillende medische wetenschappen wordt het onderzoek verricht en wordt een individueel behandelplan opgesteld. Denk hierbij aan reguliere geneeskunde (anatomie, fysiologie, pathologie), psychologie, ayurveda, traditionele Chinese geneeskunde en elektrofysiologische diagnostiek. Bij ISOCARE is het zelfs mogelijk om met behulp van neurofeedbacktechnieken een EEG te maken, om zo in beeld te brengen wat de invloed van specifieke voedingsmiddelen op de hersenactiviteit is. Dit kan een grote rol spelen bij bijvoorbeeld concentratieproblemen, ADHD en depressie. Er wordt altijd naar het gehele lichaam bekeken, omdat alles in het lichaam met elkaar samenwerkt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply