Rate this post
 • Kijken en weten
  Rate this post

  De Verloskundige Echopraktijk biedt sinds lange tijd betrouwbare onderzoeken voor zwangeren die onder controle zijn bij een verloskundige en/of huisarts.

  Het team van de echopraktijk bestaat uit acht in echoscopie gespecialiseerde verloskundigen. Ze hebben zich helemaal toegelegd op echoscopie, omdat het heel belangrijk is om gedurende de zwangerschap mogelijke afwijkingen bij moeder en kind tijdig op te sporen.

  Wij streven er echter niet alleen naar om een medisch en technisch perfect onderzoek uit te voeren, maar willen ook een plaats zijn waar de aanstaande ouders op hun gemak zijn en vragen kunnen stellen. Het is altijd fijn als een goede uitleg opluchting of rust kan geven bij grote, maar zeker ook bij kleine zorgen, zodat het plezier rond de zwangerschap niet wordt verminderd. Omdat wij op aanvraag van de verloskundige of huisarts werken, hebben we direct contact met hen wanneer extra zorg nodig mocht zijn.

  Onderzoeken
  Wanneer kom je voor een echo? Er zijn landelijke afspraken over de tijden waarop een echo-onderzoek het meeste resultaat oplevert. Standaardonderzoeken zijn:
  – De termijnecho: rond de 10e week van de zwangerschap
  – SEO (Structureel Echo Onderzoek): rond de 20ste week van de zwangerschap
  Als de verloskundige het nodig vindt, worden er door haar meer echo’s aangevraagd. Denk aan een echo rond bloedverlies, groeicontrole, placentalocalisatie of liggingscontrole. Er wordt altijd tijd gemaakt voor spoedecho’s.
  Wij werken op vijf locaties, van maandag tot en met zaterdag, en hebben twee avondspreekuren. Ook in vakantieperiodes en rond feestdagen is er continuïteit in het zorgaanbod.
  Keuze-echo
  Voor mensen die graag tussendoor willen weten hoe hun kindje groeit of voor degenen die niet willen wachten om te weten wat het geslacht van hun kindje is, bieden we de mogelijkheid om een keuze-echo te doen. Dit is geen ‘pret-echo’. Je krijgt een echo-onderzoek zoals we dat normaal gewend zijn te doen, maar op een moment dat jij dat graag wilt. De resultaten komen in de echostatus, en bij afwijkende bevindingen wordt er contact opgenomen met je verloskundige. Deze echo’s op eigen verzoek worden niet door de verzekering vergoed en moet je zelf afrekenen (een keuze-echo kost € 40,-).

  Zwangerschapsmassage
  In onze praktijk is het mogelijk om een zwangerschapsmassage aan te vragen. Deze worden gedaan door daarvoor opgeleide verloskundigen. Zwangerschapsmassage is een steeds bekender wordende vorm van ontspanning waarbij je op een warmwatermatras ligt. Zo kan de rug worden gemasseerd zonder dat je daarvoor op de buik hoeft te liggen. Deze massage biedt, zeker wat later in de zwangerschap, verlichting in je vermoeide rug, schouder en benen.

  Hypnobaren
  Het is voor veel mensen een onwennige gedachte om met behulp van hypnose te bevallen. Er zijn veel onterechte angsten over hypnose. Hypnotherapeute (tevens echoscopiste en verloskundige) Christa Minderaa is bevoegd om je deze cursus aan te bieden. Jij en jouw partner kunnen met behulp daarvan het geboorteproces positief beïnvloeden en de baby bewust verwelkomen in een ontspannen omgeving. Er wordt van jullie beiden veel inzet voor het oefenen verwacht. Deze cursus is op vijf middagen of avonden, telkens 2 uur, en kost (voor 2 personen) € 250,-.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply