Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kijken wat er opkomt
  Rate this post

  De schooldeuren zijn gesloten en velen zijn op vakantie gegaan. Ook voor degenen die thuisblijven en doorwerken, breekt een rustige periode aan. Ik heb mijn vakantie al achter de rug, dus ik hoor tot de laatste groep. Ik hou van deze tijd waarin je lekker kunt opruimen en de ruimte hebt om eens na te denken over waar je staat met je werk en je leven.

  De seizoenen raken mij. In de winter is het een periode waarin je je terugtrekt en minder energie hebt. Maar in de zomer ga je veel naar buiten, geniet je van het zonlicht en de natuur die groeit en bloeit. In de laatste weken voor de zomervakantie zijn we druk met het afronden van de laatste zaken die nog af moeten, zodat we daarna van een welverdiende vakantie kunnen genieten. Als je in je dagelijks leven rekening houdt met de seizoenen, leef je meer in evenwicht.

  Balans
  Het is dan ook de periode waarin je de balans kunt opmaken: wat wil je na de zomervakantie weer oppakken? Met andere woorden: wat mag verder groeien en wat niet? In je leven is het net als in een moestuin, waar je al het opgekomen zaad moet uitdunnen. Er zijn soms activiteiten waar je aan meedoet of projecten die jou meer energie kosten dan ze je opleveren. Soms is het niet anders omdat je nu eenmaal een baan hebt. Maar misschien kun je ook daarin iets veranderen. Bijvoorbeeld kijken of je taken kunt overdragen die niet bij je passen aan anderen in ruil voor activiteiten waar je blij van wordt.

  Groeien
  De zomervakantie is bij uitstek het moment om bij jezelf te rade te gaan wat er bij jou van binnenuit wil groeien en bloeien. Of je nu in een Alpenwei ligt of op het strand: laat je eens helemaal opgaan in je omgeving en kijk wat er opkomt. Laat het eens sudderen en speel met de gedachte wat het voor jou zou betekenen om hier actief mee aan de slag te gaan. Wie weet kom je wel helemaal vernieuwd terug in september!

   

  Sandra Barth
  Bewust Eemland

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply