Rate this post
 • Kind blij, ouders blij
  Rate this post

  Als ouder wil je het liefst dat jouw kind gelukkig is en lekker in zijn vel zit. Helaas is dat niet voor elk kind vanzelfsprekend. In een tijd waarin ook van kinderen veel wordt verwacht, is het niet gek dat kinderen wel eens klem komen te zitten. Ze komen er zelf dan niet meer uit en hebben het gevoel niet meer zichzelf te kunnen zijn.

  Kinderen kunnen, net als volwassenen, uit balans raken. Oorzaken kunnen zijn een verhuizing, een echtscheiding, het verlies van een dierbare of problemen op school. Ze keren in zichzelf of gaan juist druk gedrag vertonen. Als ouder voel je aan dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit en je weet niet meer goed wat te doen.

  Begeleiding
  Als kindercoach kan Rozemarijn de Klerk ouder en kind begeleiden, zodat het kind weer vol vertrouwen verder kan. Hiernaast kan het ook gaan om het stimuleren van het zelf zetten van een volgende stap als er sprake is van een ontwikkelingsachterstand of ondersteuning bij opvoed- en gedragsproblematiek. Hoogsensitieve kinderen hebben weer een andere aanpak nodig, want deze kinderen raken nog sneller dan gemiddeld uit balans.

  Zelfvertrouwen
  Rozemarijn kan met haar pedagogische achtergrond het kind weer meer in zijn of haar kracht laten komen. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen, en dat heeft weer een positief effect op het gedrag. Bij de begeleiding zet Rozemarijn ook haar intuïtieve vaardigheden in, zodat ze snel tot de kern van het probleem kan komen en samen met het kind kan werken aan de oplossing.
  De huiselijke sfeer in haar praktijk in Bergschenhoek en haar persoonlijke aanpak maken dat kinderen zich snel op hun gemak voelen.

  Vooraf vindt er eerst een gesprek plaats met de ouder(s). Ook tussendoor is er na iedere sessie contact via telefoon of e-mail, zodat de aanpak thuis aansluit bij de coaching.
  Kindercoaching is een passend alternatief wanneer het niet direct nodig is om jeugdzorg of een kinderpsycholoog in te schakelen. Er is geen verwijzing van de huisarts voor nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply