Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je kind de dupe van een scheiding?

  Een kind mag nooit de dupe worden van een scheiding, daar zijn we het allemaal over eens. Maar hoe zorg jij er nu voor dat jouw kind zich zo goed mogelijk blijft voelen? Het is niet makkelijk om hier concrete antwoorden op te geven, laat staan dat het makkelijk is dit in de praktijk te brengen en consequent vol te houden. Hulp hierbij inschakelen kan jou en jouw kind veel verlichting bieden.

  Wanneer een scheiding in de rechtszaal plaatsvindt zal er één winnen en de ander verliezen. Bij mediation lossen jullie eventuele problemen samen met de mediator op zodat er een win-win situatie ontstaat. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn is het prettig om het op deze manier aan te pakken.

  Echtscheiding
  Een echtscheiding is een ingrijpende en emotionele beslissing waar een hoop bij komt kijken. Ongetwijfeld zijn er een hoop vragen, zoals hoe zit het met het huis, de financiën, de kinderen. Jacolien Kulk van Jacolien Kulk Mediation helpt jullie graag om de scheiding inzichtelijk te maken. Stap voor stap loopt zij het hele proces met jullie door met het doel om met respect voor elkaar, goede en langdurige afspraken te maken.
  Mensen komen samen op de gesprekken. Jacolien leert de situatie kennen en neemt ieders wensen door. Zij informeert over de procedure en de stappen die daarin genomen worden.
  In een aantal gesprekken worden alle aspecten van de scheiding doorgenomen. Zoals de financiën, vermogensverdeling (huis, spaartegoeden, verzekeringen, fiscaal en inboedel), ouderschapsplan, alimentatie en pensioen. Onder begeleiding van haar maken worden er onderling afspraken gemaakt. Als er overeenstemming is bereikt wordt er een convenant opgemaakt waarin de afspraken die gemaakt zijn vastgelegd. Dit convenant wordt door een rechter bekrachtigt en vervolgens kan de echtscheidingsprocedure snel afgerond worden.

  Ouderschapsplan
  Ouders met minderjarige kinderen zijn verplicht om een ouderschapsplan te maken als zij uit elkaar gaan. In een ouderschapsplan staan afspraken over de omgangsregeling, de verzorging en de opvoeding van de kinderen.
  Helaas scheiden de kinderen mee als de ouders scheiden. Hierover wil je goede en duidelijke afspraken met elkaar en met de kinderen maken. Jacolien begeleidt hierin de ouders maar ook de kinderen met het opstellen van een ouderschapsplan waar iedereen zich in kan vinden. Een ouderschapsplan geeft duidelijkheid en rust.
  Na de scheiding verandert het leven en de kinderen worden groter. Het kan nodig zijn om dan het ouderschapsplan aan te passen. Uiteraard kun je ook hiervoor bij Jacolien terecht. Zij is niet partijdig. Haar belang in de uitkomst van de mediation is dat beide partijen en eventueel de kinderen na deze moeilijke periode, met goede afspraken, een nieuw leven kunnen opbouwen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply