Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je kind overdag in goede handen
  Rate this post

  Voor veel werkende ouders is het een welbekend vraagstuk. Waar brengen wij ons kind heen als we beiden moeten werken? Het antwoord op deze vraag is heel persoonlijk. Maar één ding is zeker: het moet een plek zijn die vertrouwd, veilig en prettig voelt voor je kind én voor jezelf.

  Je vindt het heerlijk om thuis te zijn bij je kinderen. Maar er moet ook gewerkt worden. Voor de boterham op de plank en voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je ontkomt dan niet aan een goede opvangmogelijkheid voor je kinderen. Misschien komt oma oppassen, kies je liever voor een gezellige gastouder of ga je voor de brede mogelijk­heden van een grootschalige kinderopvang. Wel vind je het belangrijk dat je kind zich zoveel mogelijk thuis voelt als hij of zij van huis is. Bij SKD Kinderopvang Delft staan de drie pijlers kind, natuur en samenleving centraal. De medewerkers van deze groene kinderopvang vinden de thuissfeer erg belangrijk.

  Gezonde voeding en natuurlijke materialen
  Op de drie locaties van SKD Kinderopvang koken de medewerkers dagelijks een verse vegetarische maaltijd en bakken ze vers brood. Ook krijgen de kinderen vers fruit, suikervrije snacks en dranken. Erg leerzaam is dat de kinderen betrokken worden bij hun eigen voedsel. Op iedere locatie is een minimoestuin met kweekbakken waarin groenten en kruiden gekweekt worden. De oogst verdwijnt in de maaltijden die de kinderen vervolgens zelf opeten. Leerzaam en lekker! Respect voor natuur en milieu zijn zichtbaar in de ruimtelijke omgeving, de uitrusting van de locaties en het gebruik van natuurlijke materialen in dagelijkse activiteiten. Je kind kan spelen met huisdieren en hij of zij wordt betrokken bij de verzorging.

  Gezellige uitstapjes
  De medewerkers gaan regelmatig met de kinderen op pad naar tuin- en natuurcentra, op bezoek bij een bejaardenhuis, naar de supermarkt of de bioscoop of gewoon de eendjes voeren. Op deze manier leren de kinderen meer over de maatschappij waarin zij wonen en komen ze thuis met mooie verhalen over hun avonturen. Geregeld komt een zangdocent naar de locaties om met de kinderen muziek te maken en op een ongedwongen manier hun muzikale talenten te ontwikkelen.

  Flexibel en vertrouwd
  Af en toe is het handig dat je wat kunt schuiven met de dagen dat je opvang nodig hebt. Dan kun je gebruikmaken van flexibele dagen en zelf bepalen wanneer je kind naar de opvang gaat. Zo kun jij je volledig richten op je werkzaamheden en is je kind in vertrouwde handen. Een prettig idee!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply