Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je kind weer beter in zijn vel

  Is jouw kind vaak boos of verdrietig? Heeft het een negatief zelfbeeld, leerproblemen of bijvoorbeeld faalangst? Weet je niet wat er nou aan de hand is? Er zijn allerlei redenen waarom jouw kind niet lekker in zijn vel kan zitten. Dan is het nuttig om een professional in te schakelen.

  Liselot Wessel is kleutercoach en kinderkaraktercoach, en helpt kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Ze is gespecialiseerd in het helpen van kleuters. De eerste 6 jaar van het leven van een kind zijn bepalend voor hun verdere ontwikkeling. Daarom is het van belang om problemen zo snel mogelijk aan te pakken. En die problemen kunnen allerlei oorzaken hebben, bijvoorbeeld omdat er veel van ze verwacht wordt. Zo moeten ze veel zitten en van alles leren.

  Denken in mogelijkheden
  Zeker kleuters vinden het vaak moeilijk om gevoelens onder woorden te brengen. Dan vertellen ze niet waarom ze bijvoorbeeld boos, angstig of verdrietig zijn. Het kan zijn dat ze niet goed weten wat er van ze verwacht wordt of dat ze zich onbegrepen voelen. Dat geeft de kinderen zelf, hun ouders, en andere mensen die belangrijk voor ze zijn, vaak een machteloos gevoel. Dan kan Liselot als coach uitleg en advies hierover geven. Hierbij focust ze op de mogelijkheden van het kind en op datgene wat het kind leuk vindt. Vandaaruit zoekt Liselot naar de oplossing van het probleem. Centraal staat waar het kind zich prettig bij voelt, zodat het weer met plezier naar school gaat.

  Karaktereigenschappen
  Met behulp van het kinderkarakterspel kan Liselot inzicht krijgen in de karaktereigenschappen van het kind, zoals hoe het kind omgaat met de wereld om zich heen en wat de behoeftes van het kind zijn. Dan kan worden bekeken wat het kind nodig heeft om zich beter in zijn vel te voelen. Ook een gezinskarakterschets is mogelijk. In elk gezin is er een samenhang tussen de verschillende leden, en als er iets is met het kind, heeft dat invloed op de overige gezinsleden.

  Tipi
  De bijeenkomsten vinden in de regel plaats in een tipi: een tent! Dit is een bijzondere en leuke plek voor kinderen. Mocht het kind zich thuis beter voelen, dan verplaatsen de coachingsactiviteiten zich naar de eigen omgeving. Afhankelijk van de hulpvraag kan een vergoeding verkregen worden vanuit Jeugdzorg!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply