Rate this post
 • Kindercoaching raakt de juiste snaar
  Rate this post

  Als ouder merk je soms dat je kind niet ­helemaal lekker in zijn/haar vel zit. Meestal kom je daar met elkaar wel uit, maar als het wat langer duurt en je kind er steeds meer hinder van gaat ondervinden, kan coaching uitkomst bieden.

  Door middel van gesprekjes en spelvormen wordt juist díe snaar geraakt waardoor je kind meer inzicht in zichzelf en lastige situaties kan gaan krijgen. Bijvoorbeeld bij onzekerheid, faalangst, moeite om gevoelens te uiten en/of voor zichzelf op te komen.Het voordeel van individuele begeleiding is dat die ‘op maat’ gemaakt wordt: de hulpvraag van het kind staat centraal. ­
  Daarbij is de inbreng en de motivatie van je kind van groot belang: het gaat tenslotte om zijn/haar ontwikkeling! De coaching is geschikt voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Tijdens het intakegesprek met ouder(s) en kind wordt met elkaar het begeleidingsplan opgesteld, dat gedurende de coaching kan ­worden bijgesteld. Gemiddeld kunnen 5 of 6 begeleidingen er al voor zorgen dat het zelfbeeld en inzicht groeit. Veel kinderen in Lansingerland en omgeving hebben inmiddels ervaren dat coaching van Snap je coaching en training hen op een plezierige manier heeft geholpen en ze met meer zelfvertrouwen hun weg gaan. Snap je werkt graag nauw samen met ouders en school, zodat de handreikingen die het kind leert en ervaart binnen de coaching, zo goed mogelijk toepasbaar zijn in zijn/haar dagelijkse situaties. Op een aantal scholen in Lansingerland kan de coaching zelfs binnen de school­situatie plaatsvinden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply