Rate this post
 • De kinderdiëtist: gezonder opgroeien
  Rate this post

  Als je kind problemen heeft op het gebied van eten, kan je dat als ouder behoorlijk wat hoofdbrekens bezorgen. Je kind weigert bijvoorbeeld te eten, blijkt allergisch te zijn, heeft constant buikpijn, een groeiachterstand of kampt met overgewicht. De kinderdiëtist helpt kinderen en jeugdigen in alle leeftijden stapje voor stapje naar een gezond voedingspatroon!

  Problemen met eten kunnen al op jonge leeftijd ontstaan. Zo kan het zijn dat je kind een zogenaamde ‘kritische eter’ is. Een kritische eter is een peuter of kind die een sterke voorkeur heeft voor bepaalde voedingsmiddelen, structureel weigert te proeven, heel kleine porties eet of stress ervaart rondom het eten. Dit zorgt veelal voor problemen; het kind krijgt niet de juiste voedingsstoffen binnen en binnen het gezin heerst stress. Een verstoorde voedingsinname kan leiden tot te veel of te weinig energie, groeiachterstanden en een te hoog of juist te laag gewicht. Een ander probleem waar kinderen tegenwoordig steeds meer te maken krijgen, is voedselovergevoeligheid. Voedselovergevoeligheid is onder te verdelen in ‘allergie’ en ‘intolerantie’. Bij een allergie reageert het immuunsysteem op een, anders onschuldig, eiwit uit een voedingsmiddel. Er ontstaat een directe reactie zoals huiduitslag, jeuk, benauwdheid, zwelling van het gezicht of maag- darmklachten zoals acute diarree. Intolerantie ontstaat als het lichaam een bepaalde voedingsstof niet kan afbreken of verteren, zoals bij lactose-intolerantie. Denk je dat je kind een voedselovergevoeligheid heeft of wil je hulp bij kritisch eetgedrag of gewicht, stap dan naar de kinderdiëtist. De kinderdiëtist helpt door een diagnose te stellen en het vinden van een voedingspatroon die aansluit bij het kind.

  Over Voedingswijs
  Bij de kinderdiëtisten van Voedingswijs kun je onder andere terecht voor alle genoemde problemen en vraagstukken omtrent voeding. Zij bieden ondersteuning aan kind, jeugd en gezin. De kinderdiëtisten hanteren een benadering die bij het kind past: speels, toegankelijk en kindvriendelijk. Kinderen worden gestimuleerd om hun toekomst in eigen handen te nemen, zodat ze weer veerkrachtig en met zelfvertrouwen in het leven komen te staan. Als ouder word je intensief bij de behandeling betrokken. Je krijgt informatie en tips mee, zodat je ook thuis je kind kan steunen bij het oppakken van het voedings- en/of leefstijladvies.

  Lekker Pûh!!!: samen naar een gezonde leefstijl
  Overgewicht bij kinderen: een steeds groter wordend probleem. Kinderen bewegen minder en de verleiding in de vorm van snoep en snacks is overal. Overgewicht leidt niet alleen tot allerlei gezondheidsklachten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Ook levert het op sociaal gebied problemen op. Kinderen die te zwaar zijn, horen er vaker niet bij, worden vaker gepest, komen minder goed mee met sport en zijn onzeker over hun uiterlijk. Je kind zomaar op een dieet zetten, is geen verantwoorde manier om deze vicieuze cirkel te doorbreken.

  Met Lekker Pûh!!! krijgen kinderen al op een jonge leeftijd kennis en vaardigheden rondom een gezonde leefstijl aangeleerd. Het is zaak om het kind te leren wat gezond eten en bewegen is, en hoe hij deze aspecten kan toepassen in het dagelijks leven. In deze speciale methode worden kinderen van 5 tot en met 18 jaar op een speelse en leerzame manier gecoacht bij het oppakken van een gezond eet- en beweegpatroon. Zo zal je kind groeien naar zijn gezonde gewicht!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply