Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kinderen en antibiotica
  Rate this post

  Opnieuw hebben onderzoekers aan­wijzingen gevonden dat antibioticagebruik door jonge kinderen het kinder­lichaam langdurig kan verstoren1. Hoewel in ­Nederland antibiotica steeds ­voorzichtiger lijken te worden voorgeschreven, kreeg in 2014 toch nog 21% van de kinderen onder de 10 jaar antibiotica. Soms was dat nood­zakelijk, maar lang niet altijd.

  Homeopathie is een belangrijk alternatief voor antibioticum. Regelmatig vinden ouders onze praktijk. We zien veel kinderen met allerlei ontstekingen, zoals terugkerende middenoorontstekingen, vaak met een historie van antibioticagebruik. Homeopathie kan acute ontstekingen, zoals middenoorontstekingen of bronchitis, snel genezen en eventuele schade en verzwakking van het natuurlijke afweer­systeem door antibiotica herstellen.

  Hoe werken wij?
  Je vertelt in het eerste consult met jouw kind alle kenmerken van de ontsteking(en), zijn of haar ziektegeschiedenis en de ziektegeschiedenis van de ouders. Bij jonge kinderen speelt erfelijkheid een belangrijke rol. Op basis hiervan schrijven we homeopathische medicijnen voor, afgestemd op het individuele kind. Met de homeopathische medicijnen leert zijn of haar natuurlijke afweersysteem om een volgende ziekte (de ontsteking) zelfstandig het hoofd te bieden of te voorkomen. Bij acute klachten verwachten we snel resultaat. De meer sluimerende chronische ziekten verbeteren ook snel, maar vergen wat meer tijd om helemaal te genezen. Homeopathie is niet alleen zinvol bij ontstekingen en het voorkomen van antibiotica­gebruik, maar is ook onmisbaar om tal van terugkerende of chronische ziekten te genezen, zowel bij kinderen als volwassenen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply