Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Kinderen en buikpijn

    Soms zit je gewoon niet lekker in je vel. Maar wat als dat gevoel niet overgaat? Je lichaam zou je kunnen vergelijken met een fabriek: alles in je lichaam is met elkaar verbonden en hangt met elkaar samen. Elke prikkel heeft gevolgen voor het functioneren van jezelf: hoe je denkt, hoe je voelt en hoe je doet. Wanneer je niet lekker in je vel zit, hangt dit meestal samen met meerdere oorzaken.

    Linde (5) heeft bijna dagelijks buikpijn. Soms moet ze er zelfs van overgeven. In het ziekenhuis is er niets gevonden en er was geen sprake van een allergie. De buikpijn werd steeds erger. Het kwam zelfs regelmatig voor dat Linde opgehaald werd van school door haar moeder. Ze kwamen samen bij me. Ik testte dat de buikpijn te maken had met een emotie.
    Spelenderwijs kwamen we erachter dat ze heel zorgzaam is; dat ze alles wil oplossen voor haar vriendinnetjes. Ze vindt het niet fijn als kindjes boos op haar zijn. Linde is heel gevoelig. Onbewust heeft ze een emotie overgenomen van haar moeder, die problemen heeft op haar werk. Ze legt de lat erg hoog voor zichzelf en heeft moeite met het aangeven van haar grenzen. Ook moeder blijkt hier klachten door te hebben. We hebben bij beiden de emotie (te zware verantwoordelijkheid dragen) los­gelaten. Linde heeft na het consult geen buikpijn meer gehad, en moeder is nog één keer langsgeweest. Hierna ging het ook met moeder beter. Ze heeft een andere functie op haar werk en zit helemaal op haar plek.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply