Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Kinderen en Chinese geneeswijze

    In de huidige tijd lopen ouders vaak te tobben met chronische klachten van hun kind. Denk bijvoorbeeld aan een lage ­weerstand, vaak en veel verkouden, ­chronische oorontstekingen, buikpijn, diarree, ­concentratieproblemen, slaapstoornissen of huilbaby’s. De Chinese geneeswijze, in de vorm van acupunctuur of Chinese kruiden, is een prima behandelmethode die snel en effectief werkt bij deze klachten.

    In mijn praktijk is de behandeling van kinderen heel anders dan die van volwassenen. Kinderen zijn over het algemeen veel gevoeliger en reageren sneller. Daarom gebruik ik onder andere shonishin, een behandelmethode, ontwikkeld in Japan, speciaal voor een pijnloze behandeling van kinderen. Met behulp van non-invasieve voorwerpen wrijf, klop of schraap ik over de huid van het kind. Kinderen ervaren dit vaak als prettig. Deze methode herstelt snel en effectief de energiestroom, waardoor de klachten snel kunnen afnemen.
    Verdere behandelmethodes zijn elektro-acupunctuur (hierbij geeft een apparaat kleine, korte elektrische pulsjes op het acupunctuurpunt zelf) en kindertuina. Dit is een Chinese massagemethode die ik aan ouders leer, want zij zijn de belangrijkste behandelaar, omdat ze dit iedere dag bij het kind zelf kunnen toepassen, waardoor alle disharmonieën zich veel sneller kunnen herstellen. Ook Chinese kruiden in vloeibare vorm zijn heel goed om als ondersteuning erbij te geven. Deze worden per kind speciaal samengesteld en komen van de natuurapotheek in Pijnacker die uitsluitend werkt met kruiden uit gecertificeerde en gecontroleerde teelt. Tevens is voedingadvies een zeer belangrijk onderdeel van de behandeling. Het aantal behandelingen hangt af van de klacht en van de manier waarop het kind reageert op de behandelingen of de kruiden.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply