Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • Kinderen horen kind te zijn
  4/4 - (2 stemmen)

  Ik help kinderen die het lastig vinden om kind te zijn. Dit ontstaat vaak wanneer een van de ouders (tijdelijk) wegvalt door bijvoorbeeld ziekte. Door het wegvallen van een rolmodel ontstaan er andere rollen. Hierdoor groeien kinderen sneller op, worden ze zorgzaam, spelen ze minder en hebben ze vaak een lager zelfbeeld. Eigen emoties uiten ze minder snel, terwijl ze wel vaak haarfijn in de gaten hebben wat er bij anderen speelt.

  Bij mij leren ze welke plek ze hebben, krijgen ze inzicht in wat ze doen en leren ze om hun eigen behoeftes te ontdekken en te uiten. Een kind leert weer kind te zijn, waarbij er absoluut ruimte en aandacht is voor de huidige situatie waar het kind in zit. De kinderen die ik al heb mogen helpen, voelen zich serieus genomen en hun eigenwaarde is vergroot!

  Werkwijze
  Mijn kortdurende trajecten van gemiddeld 3 maanden zijn erop gericht de oplossing te vinden. Samen aan de slag om ‘het probleem’ te overwinnen.
  Vaak gaat er een tijdje overheen, voordat er daadwerkelijk hulp wordt gezocht. Je wil het, als ouder, nog even aankijken. Je hoopt misschien wel dat het probleem overwaait of vanzelf oplost. Dus nee, ouders gaan niet over een nacht ijs om hulp te zoeken. Ik wil dan ook zorgvuldig te werk gaan, net zoals ouders zorgvuldig te werk gaan om een goede coach voor hun kind te zoeken. Voorafgaand aan het oriëntatiegesprek stuur ik een oriëntatieformulier op. Hierin stel ik vragen over de ontwikkeling van jouw kind tot nu toe. Het helpt om inzicht te krijgen in de verschillende fases van jullie leven.
  Door goed voorbereid het gesprek in te gaan, maak je het beeld van de situatie en hetgeen waarmee geworsteld wordt, zo helder mogelijk. Tijdens een traject maak ik ook gebruik van de expertises van anderen. Misschien is een les kinderyoga wel heel helpend, misschien wel een opstelling voor de ouder(s). Ook het inschakelen van een andere coach met een andere kijk past daarbij.
  Na het oriëntatiegesprek bespreken we de duur, intensiteit en de kosten van het traject. Duidelijkheid, zodat we met een goed gevoel de begeleiding kunnen starten.

  Over mij
  Nu ik met kinderen en ouders werk, is het voor mij heel logisch. Dit kan ik en ik vind echt niets mooier dan ouders en kinderen te zien die weer in verbinding staan. Ruis op de lijn, soms hele verbindingen die wegvallen en dit weer helpen opbouwen en daar getuige van mogen zijn.
  In mijn praktijk werk ik individueel met kinderen, maar ook in groepjes. Uiteraard horen de ouders erbij en iedereen in de directe omgeving van het kind. Ik word ook wel eens ingehuurd door een basisschool om kinderen extra te ondersteunen wanneer ze dat nodig hebben.
  In mijn blogs probeer ik door een persoonlijke touch ­mensen te informeren. Informeren over de ontwikkeling van kinderen, maar ook door ze een kijkje in ons leven te gunnen. Ik hoop dat dat herkenning en erkenning biedt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply