Rate this post
 • Kinderen in de knel
  Rate this post

  Wist je dat 1 op de 10 kinderen zonder ontbijt naar school gaat? Dat blijkt uit onderzoek van het Nationale Schoolontbijt. Deze kinderen leven in gezinnen met weinig geld, worden verwaarloosd of de ouders of verzorgers hebben geen tijd om voor het ontbijt te zorgen. Er zijn zelfs kinderen die niet alleen geen ontbijt krijgen, maar ook nog eens onverzorgd en met kapotte en stinkende kleding op school komen.

  Docenten geven aan dat kinderen die niet hebben ontbeten hongerig zijn en zich minder goed kunnen concentreren. Maar dat is niet het enige wat invloed op de schoolprestaties heeft. Ook verkeerde voeding, met te veel suiker, te veel tussendoortjes, zout en vet maar ook drank, zoals energiedrankjes en alcohol, en genotsmiddelen als pillen en sigaretten hebben hetzelfde negatieve effect. Er zijn nogal wat verleidingen. Ook voor kinderen.

  Project Communicatie & Voeding
  Stichting Play4Kids wil kinderen en volwassenen voorlichten over voeding. In de communicatie maken ze duidelijk dat voeding een belangrijke brandstof is voor het onderhoud van het lichaam en het nodig is om goed te kunnen denken en werken. Stichting Play4kids gaat presentaties geven op scholen en sportvereniging. Naast de presentaties verzorgt stichting Play4kids workshops met koks. Er wordt lesmateriaal uitgegeven en er is een blog. Het project Communicatie & Voeding start in regio Drechtsteden en informeert je via tv, radio, kranten en social media.

  Een steun in de rug
  Stichting Play4kids werkt nauw samen met bedrijven en instellingen om dit project te laten slagen.
  Daarnaast zijn donateurs bereid om de stichting financieel te steunen en om te helpen dit project tot een succes te maken. Wil jij ook helpen, via je bedrijf of privé, neem dan contact op via onderstaande contactgegevens.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply