Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kinderen scheiden mee
  Rate this post

  Een scheiding maakt emoties los en geeft onrust, zeker ook bij de kinderen. Boosheid en verdriet zijn gevoelens die als eerste bij kinderen opkomen, ongeacht hun leeftijd. Kinderen en scheiding kunnen ook andere gevoelens veroorzaken zoals angst, machteloosheid of afwijzing.

  Het is belangrijk om kinderen juist in deze periode te steunen en rust te geven. Kinderen kampen met een loyaliteitsconflict. Ze hebben sterk het gevoel dat ze geen partij willen / kunnen kiezen tussen hun ouders. Niet kiezen kan betekenen dat je één ouder in de steek laat, maar wél kiezen betekent dat ook. Het loyaliteitsconflict kan sterke gevoelens van verwarring geven. Onze boodschap is:  geef kinderen alle ruimte om van beide ouders evenveel  te houden.

  Een volwaardige derde partij
  Kinderen van in scheiding liggende of gescheiden ouders worstelen met vragen die ze niet durven of kunnen stellen aan hun ouders. Vaak voelen ze zich heen en weer geslingerd tussen hun eigen verdriet en het verdriet van hun ouders. Er gebeurt van alles om hen heen en ze kunnen er nauwelijks invloed op uitoefenen. Ze kunnen makkelijk het gevoel krijgen dat ze niet belangrijk zijn en er niet meer zo toe doen. Wij zien kinderen als een volwaardige derde partij in de scheiding. Wij vinden het belangrijk om jouw kind ook in het scheidingsproces te begeleiden. Daarnaast hebben we contacten met diverse kindertherapeuten en kindercoaches om gericht te kunnen doorverwijzen.

  Begeleiding voor jouw kind
  Kinderen ervaren het als positief dat er iemand naar hen luistert. En dat ze aan een neutraal persoon, zoals de mediator, hun gevoelens en gedachten kunnen vertellen.  Indien je dat wenst, kan een specialist met jouw kind ­praten. Een kindgesprek biedt kinderen de gelegenheid  hun gevoelens, angsten en wensen kenbaar te maken aan een neutrale derde. De mediator zal uitleggen aan de kinderen dat wat ze voelen normaal is in de fase waarin ze verkeren. Gevoelens van boosheid, teleurstelling en verdriet horen erbij, maar zullen minder worden en voorbijgaan. Bovendien is het belangrijk voor kinderen om te weten dat ze niet hoeven te kiezen tussen hun ouders. De mediator zal aansluiten op de gevoelens en vragen die de kinderen hebben en hun hiervoor handvatten bieden. Op deze manier voelen kinderen zich ook betrokken bij de scheiding van hun ouders en gaan zij na een gesprek met de mediator een stukje lichter naar huis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply