fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Kinderen zijn de spiegel van de ouders

  Kinderen: ze weten zóveel. Ze weten zoveel meer dan jij en ik bij elkaar. We groeien op en denken meer en meer te weten. Maar de basiskennis van kinderen is zo zuiver en krachtig. We groeien wel groter, maar we verliezen daarmee ook stukjes puurheid en heldere inzichten. Gewoon omdat we meegenomen worden in het leven van alledag.

  Als er in mijn praktijk een aanmelding binnenkomt voor een Luisterkind-afstemming, hebben ouders vaak vragen over het gedrag van hun kind. Aan de hand van een foto stem ik mij af op het onderbewuste van het kind. Het gaat vertellen waar het misschien last van heeft of neemt onbewust emoties over van de ouder of van de omgeving. Doordat ik in gesprek ga met het kind, krijgen ouders inzicht, en het kind voelt zich gehoord, waardoor er onmiddellijk rust ontstaat bij het kind, die ook gelijk waarneembaar is door de ouder.

  Ik zal een voorbeeld van een Luisterkind-afstemming geven in een verkorte versie, want voor een afstemming zijn vaak een aantal pagina’s nodig.

  Vraag van de ouders: zoontje Koen van anderhalf is onrustig, bij het naar bed gaan overdag, maar ook ’s nachts. Waarom is dat?

  Als ik mij op Koen afstem, voel ik een wat verdrietige energie die het graag goed wil doen voor alles en iedereen in zijn omgeving. Maar het glipt door zijn vingertjes, hij kan niet alles behappen, alle prikkels verwerken en iedereen helpen. Dat maakt hem verdrietig en weet niet hoe hij het anders moet doen.
  In het gesprek dat ik met Koen heb, vertelt hij mij dat het al begint als hij opstaat. Hij heeft het gevoel iets te moeten met alles wat op hem afkomt. Ik zeg hem dat hij een kindje is van zijn vader en moeder. Als er problemen zijn, lossen ze die zelf op. Hij is een kind en mag dat loslaten. Koen kijkt bedenkelijk. Hij is bang dat er dan iets gebeurt en dan heeft hij niets gedaan. Door hem gerust te stellen dat hij dat echt mag loslaten, wordt hij langzaam iets rustiger. Hij wil het goed doen voor papa en mama. Het gesprek met Koen gaat zo nog even verder. Ik stuur de afstemming naar de ouders, waar ik later een terugkoppeling op krijg: ze zijn gelijk aan de gang gegaan en Koen heeft een topdag en -nacht gehad!

  – Henriëtta
  NEI coach en Luisterkindwerker

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply