Rate this post
 • Kinderfeestje organiseren? Hier zijn 5 thema’s!
  Rate this post

  Hoe oud je kind ook is geworden. Tot en met 12de verjaardag is een kinderfeestje misschien wel de meest belangrijke gelegenheid van het jaar. Met je al zijn/haar favoriete vriendjes en vriendinnetjes een dag plannen waarin alles om hen draait. Bovendien worden ze ook nog eens verwend met allerlei cadeautjes. Dat is toch het leukste wat er is voor een kind? Maar wat ga je doen? Als ouder wil je niet het zoveelste zwemfeestjes geven. Al is dat natuurlijk hartstikke leuk. Een thema is daarom altijd leuk voor kinderen. Versier je huis en tuin of verkas naar een andere locatie. Maar wat is dan een leuk thema? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Hierbij zijn vijf thema’s die perfect zijn voor een kinderfeestje.

  1. Ridders en prinsessen
  We starten met een klassieker: ridders en prinsessen is een thema wat je wellicht vroeger ook al een keer hebt gehad. Maar het blijft een populair thema, vooral bij kleinere kinderen. Haal de prinsessenjurk of het ridderpak maar uit de kast. Tijdens het kinderfeestje gaan jullie op speurtocht naar het kasteel en vechten jullie tegen de draak. Daarnaast kan een koninklijke taart en een glas met kinderchampagne natuurlijk niet ontbreken.

  2. De jungle in
  Kinderen zijn dol op dieren. Een jungle thema is dan ook leuk voor ieder kind. Laat de kinderen verkleed komen als hun lievelingsdier of als ranger met bandana. Tijdens het kinderfeestje kun je op zoek naar dieren in de kinderboerderij of dierentuin en eten de kinderen een echte ranger lunch uit een broodtrommel en drinken ze ranja uit een veldfles.

  3. Science verjaardagsfeestje
  Is jouw kind al iets ouders? Dan kun je het ook anders aanpakken. Ontdekken is dan het leukste wat er is. Houd een science feestje waarin je samen met de kinderen proefjes gaat doen. Ieder kind krijgt een labjas aan met bijpassende beschermingsbril en voert leuke experimenten uit waar ze ook nog iets van leren.

  4. Spy feest
  Tijdens het spy feest draait het om het oplossen van een misdaad of raadsel. Kinderen moeten op speurtocht en krijgen onderweg verschillende uitdagende opdrachten mee om zo tot een antwoord te komen. Een soort escape room game, maar dan gewoon in de buitenlucht. Gegarandeerd een succes bij de wat oudere kinderen. Geef ze een mysterieuze telefoon mee waar ze telefoontjes met tips mee krijgen. Doordat je de telefoon kunt tracken, weet je ook nog waar ze uithangen.

  5. Films of series
  Je kind heeft waarschijnlijk een favoriete (disney) film of serie. Als je dat het thema maakt, maak je je kind vast dolgelukkig. Bij populaire series en films zijn er ook veel mensen die zich verkleden als de hoofdrolspelers. Zoals Anna en Elsa van Frozen en Spiderman. Laat je die komen? Dan zal je kind dat nooit meer vergeten.

  Wat voor themafeest jij ook organiseert voor je kind. Het wordt vast en zeker een groot succes. Zolang jij het goed aankleed met feestversiering en feestartikelen, zal je kind het voor altijd onthouden. Welke van deze vijf themafeesten ga jij binnenkort organiseren als kinderfeestje?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply