Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kinderkleding ziet er vaak uit als nieuw!
  Rate this post

  Na de geboorte van je kleintje werd je door het kraambezoek verwend met veel lieve en stoere kleertjes voor je kindje. Inmiddels is hij daar allang uitgegroeid. Sommige items heeft hij niet eens aangehad, en ook de kleertjes die hij wél gedragen heeft, zien er over het algemeen nog uit als nieuw. Het is toch eeuwig zonde om dat maar gewoon weg te doen?

  Inderdaad, want een ander kan daar nog veel plezier van hebben. Vooral baby’s zijn bijna iedere drie maanden aan een compleet nieuwe garderobe toe. Wat grotere kinderen doen gelukkig iets langer met hun kleding, maar na een groeispurt moet je voor hun ook vaak weer veel nieuws aanschaffen. Waarom zou je altijd voor iets nieuws kiezen, als het ook veel goedkoper én duurzamer kan? Doe jezelf én je portemonnee een lol en kijk eens rond bij Swopster wat er aan tweedehands goed te koop is. Als je gelijktijdig de kleding die te klein is op de site zet, is de kans groot dat je nauwelijks iets voor de nieuwe garderobe van je kind hoeft te betalen.

  Hoe werkt het?
  Hoe deel je jouw kleren op Swopster? Het begint met het binnenstebuiten halen van je klerenkast. Maak foto’s van kledingstukken, tassen en schoenen die je niet meer draagt of gebruikt, maak een Swopsteraccount aan en de items staan in no-time in de Swop Shop. Andere gebruikers kunnen hierop reageren. Zie je zelf iets dat je graag zou willen? Je kunt andere gebruikers snel een berichtje sturen en afspraken maken over de prijs en eventuele verzending. Als jullie allebei tevreden zijn, dan komt de kleding zo snel mogelijk naar je toe. Dat scheelt geld, en het is ook nog eens bijzonder duurzaam.

  Goed voor het milieu
  Wist je dat alleen al in Nederland mensen ieder jaar miljoenen kilo’s aan kleding weggooien? ‘Kijk maar naar fast fashion. Die kleren worden allemaal gemaakt in andere landen waar mensen weinig betaald krijgen, en dat is niet erg ethisch. Voor het verbouwen van katoen zijn liters water nodig, en er wordt veel pesticide bij gebruikt, met alle effecten voor het dorp en het land van dien. Onze duurzaamheid zit hem dus niet alleen in het gebruik van de kleren. Via Swopster kunnen mensen makkelijk tweedehands kleren kopen, zodat de kleren niet weggegooid hoeven te worden en iemand anders er weer van kan genieten.’

  Voor iedereen!
  Je kunt niet alleen de fashion items van jezelf in de Swop Shop plaatsen, maar ook die van je partner en kinderen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply