Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kinderoefentherapie bij motorische problemen
  Rate this post

  Kinderen bewegen veel. Dat hoort bij ze en dat is goed voor ze. En meestal ontwikkelt het bewegen heel natuurlijk: in het spelen en bijvoorbeeld bij het leren fietsen en zwemmen. Maar soms verloopt die motorische ontwikkeling van een kind niet zo vanzelfsprekend.

  Als een kind opvallend onhandig is, veel struikelt of moeite heeft met schrijven, kan dat wijzen op een achterstand in de motorische ontwikkeling. Motorische problemen kunnen ook voorkomen naast diagnoses als dyslexie en ADHD. Wanneer problemen met bewegen vroegtijdig worden gesignaleerd, kan de motorische ontwikkeling op speelse wijze gestimuleerd worden. Een motorische achterstand heeft invloed op het dagelijks functioneren, maar heeft ook gevolgen voor de algemene ontwikkeling van een kind.
  Merk je dat je kind thuis, op school of bij sport niet goed meekomt, bijvoorbeeld met gym of met schrijven? Je kind kan ondersteuning ­krijgen van een kinderoefentherapeut. ­Kinderoefentherapie is een specialisatie van ­Oefentherapie Cesar en Mensendieck, waarbij de behandeling aansluit bij de dagelijkse vaardigheden, houdingen en bewegingen van kinderen. De kinderoefentherapeut bekijkt aan de hand van motorische tests en door observatie wat de sterke en zwakke kanten van het motorisch functioneren van een kind zijn. De hulpvraag is het uitgangspunt voor een behandelplan. In een eventuele behandeling kan aandacht worden besteed aan evenwicht, grove motoriek, balvaardigheid, fijne motoriek, schrijfmotoriek, lichaamsschema en ruimtelijke oriëntatie. Een speelse aanpak en plezier in bewegen staan voorop bij behandeling. De therapie wordt vergoed uit de basisverzekering en aanvullende verzekering. In Groningen kun je voor deskundige kinderoefentherapie terecht bij SCOEF.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply