Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kinderopvang met meerwaarde
  Rate this post

  Zoek je een kinderdagverblijf waar jouw kind zich thuisvoelt en dolgraag naartoe gaat?
  Zoek niet langer!

  Leuke activiteiten, sfeer en warmte met vertrouwde en bekende gezichten. Dat is waar kinderopvang Pimmetje voor staat. Bij het Leidse kinderdagverblijf aan de Rijnsburgerweg 140 en de nabij gelegen naschoolse opvang (NSO) op Rijnsburgerweg 21 kunnen kinderen heerlijk tot zichzelf komen of juist lekker actief sporten en creatief bezig zijn.

  Vanaf baby tot 4 jaar hebben de kinderen altijd dezelfde leidsters. Dat levert blije kindergezichten op en heeft bovendien als voordeel dat de pedagogisch medewerkers de kinderen van haver tot gort kennen, aldus Esther Stokkel, eigenaresse van Pimmetje. Sfeer, warmte en betrokkenheid zijn de kernwaarden bij de dagopvang. Dat begint al bij de voordeur. In de twee oude jaren-20-panden met sfeervolle glas-in-loodramen en frisse kinderkleuren hangen zonnige tekeningen en vrolijke foto’s die gemaakt zijn tijdens de vele activiteiten die de kinderopvang en NSO bieden. Ook schrijven de leidsters op een bord wat de kinderen gedurende de dag hebben gedaan, zodat ouders precies weten waar hun zoon of dochter het over heeft als ze weer thuis zijn.

  Elk kind is anders
  Omdat zowel het kinderdagverblijf als de NSO kleinschalig zijn, gaan de kinderen bij Pimmetje niet op in de grote massa. Op de dagopvang worden maximaal 60 kinderen opgevangen en op de NSO hooguit 70. ‘Daardoor kunnen wij een persoonlijke band met de kinderen opbouwen. Immers, elk kind is anders. De een wil zich na school even rustig terugtrekken, terwijl de ander zijn energie kwijt moet door te sporten of spelen’, vertelt Esther.

  Flexibel in opvangtijden
  Bij Pimmetje wordt ook aan de ouders gedacht. Bij de dagopvang, waar kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar worden opgevangen, kan gekozen worden voor reguliere opvang van 8.00 tot 18.00 uur, maar ook voor een verlengde opvang van 7.00 tot 19.00 uur. ‘En ook als ouders in de file staan of hun werk uitloopt, is het mogelijk om een uurtje bij te kopen. Daar zijn we heel flexibel in’, aldus Esther.
  Kanjers, bengels, binkies en spetters
  De naschoolse opvang biedt opvang aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar uit verschillende scholen in Leiden en Oegst­geest. In het monumentale pand aan de Rijnsburgerweg staan drie verdiepingen ter beschikking voor vier groepen. Bengels & De Binkies is voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Zij spelen op de benedenetage. De Kanjers is voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar. Zij maken gebruik van de eerste etage. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar bemannen de groep Spetters op de tweede etage. Zo heeft elke leeftijdsgroep zijn eigen verdieping.
  Maar er is nog meer. Het pand huisvest onder andere een atelier, een bibliotheek, een gameroom, een theaterkamer en een echte meiden- en jongenskamer. Naast de vele workshops, zoals striptekenen, dammen, djembé en schilderen, worden de kinderen ook gebracht en gehaald naar sportclubs. In de vakantieweken worden er extra activiteiten georganiseerd. Elke dag is er een uitstapje. Vorig jaar gingen de kinderen onder andere vliegeren met een zelfgemaakte vlieger, bezochten ze alle speeltuinen in Leiden en kwamen de kinderen in een uitzending van de Leidse stadsradio. ‘Kinderen vinden het zó leuk hier, dat sommigen niet eens meer op vakantie willen’, lacht Esther, die iedereen uitnodigt om zelf een kijkje te komen nemen bij Pimmetje.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply