Rate this post
 • Kinderwens? Laat je adviseren!
  Rate this post

  Het klinkt logisch: wie zwanger wil worden, moet gezond leven en eten. Door al vóór de zwangerschap een gezonde voeding en leefstijl aan te nemen, draag je als toekomstige ouders ook zelf bij aan een goede zwangerschap, de gezondheid van jullie kind en aan jullie eigen gezondheid.

  In de fase voordat je zwanger wordt, kan de ­verloskundige je advies geven over gezond leven en zwanger ­worden. Komen er ziektes in jullie familie voor of gebruik je ­medicijnen? Sommige medicatie tegen onder meer ­epilepsie, astma of hoge bloeddruk is niet wenselijk om te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar er zijn wel goede alternatieven voor. Rook je, gebruik je alcohol of heb je overgewicht? Dan is het belangrijk om hier eerst wat aan te doen. Veel mensen bagatelliseren de invloed van roken en alcohol, maar het is echt heel slecht voor het onge­boren kindje. Daarom kun je er beter al mee stoppen voordat je in verwachting raakt. Ook krijg je het advies om al te starten met het gebruik van foliumzuur. Maak daarom voordat je zwanger bent een afspraak bij ons voor een kinderwensconsult.

  Goede controle tijdens zwangerschap
  Het is belangrijk om een afspraak bij de verloskundige te maken zodra je weet dat je een kindje krijgt. De eerste afspraak wordt vaak al rond de 8ste week gepland. Iedere zwangerschap is uniek en door het geven van advies, voorlichting en onderzoek kunnen eventuele risico’s in kaart worden gebracht. Alles is erop gericht om moeder en kind de best mogelijke zorg te verlenen. Gedurende de gehele zwangerschap zul je regelmatig een bezoek aan de verloskundige brengen, zodat alle ontwikkelingen goed in kaart kunnen worden gebracht en je goed voorbereid bent op de bevalling.

  Anticonceptie
  Een extra specialisme van ons is anti­conceptie. Alle vrouwen zijn welkom voor informatie hierover, dus ook als ze geen cliënt van ons zijn (geweest) of nog nooit zwanger zijn geweest. Zowel anticonceptieadvies als het krijgen van recepten voor anticonceptie en de plaatsing / verwijdering van een spiraal of hormoonstaafje: het kan allemaal bij ons.

  Wil je meer informatie over wat jij het beste kunt doen en laten? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply