Rate this post
 • Kinderwens? Zorg voor een gezond gewicht
  Rate this post

  Een te hoog gewicht kan zorgen voor verminderde vruchtbaarheid van de man en de vrouw. Vrouwen met overgewicht kunnen minder of onregelmatig ovuleren door een verstoorde hormoonbalans. Ook een zwangerschap ingaan met een te hoog lichaamsgewicht geeft gezondheidsrisico’s voor moeder en kind.

  Als diëtiste begeleid ik onder anderen vrouwen met een kinderwens, tijdens de zwangerschap of net na de geboorte, om hun gezondheid, vruchtbaarheid of gewicht te verbeteren. Dit doe ik door samen een plan op te zetten dat effectief en realistisch is. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met leeftijd, leefstijl, werk en de bestaande gewoonten. Het is namelijk heel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met jou en je situatie.
  Al direct na het eerste consult kun je aan de slag. In korte vervolgconsulten worden de vorderingen geëvalueerd. De begeleiding is gericht op een langere periode, zodat je voldoende handvatten krijgt om zelfstandig het leefpatroon vol te houden.
  Als het je lukt om je te houden aan het leefpatroon, je gewicht te verbeteren en de juiste voedingsmiddelen te gebruiken, is er een kans dat je vruchtbaarheid verbetert.
  Ik werk volgens de laatste inzichten, onder meer met het FODMAP dieet bij maag- darmklachten, het koolhydraatarm dieet bij overgewicht, overgewicht bij kinderen en (pre)diabetes.
  De eerste 3 behandeluren vallen onder de basisverzekering. Wil je meer weten, of samen met de diëtiste aan de slag, neem dan gerust contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply