Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Kinderyoga: iets voor jóúw kind?

  ‘De kinderen in mijn klas denken dat we bij kinderyoga alleen maar stilzitten en ‘Hammmmm’ zeggen. Maar dat doen we helemaal niet. Yoga is echt heel erg leuk!’

  In onze maatschappij wordt er veel van kinderen gevraagd, waardoor ze snel overprikkeld kunnen raken. Ze geven aan dat hun hoofd vol zit, dat ze buikpijn of hoofdpijn hebben of ze trekken zich terug. Kinderyoga biedt ondersteuning om met de prikkels te leren omgaan. Kinderen leren spelenderwijs kennismaken met yoga. Het is niet prestatiegericht, waardoor er geen druk in de les ervaren wordt. Ik vind het belangrijk dat een kind zich op zijn gemak voelt binnen de groep en dat we samen veel plezier hebben tijdens de lessen.

  Elke week schrijf ik een nieuwe les met wisselende thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. De lessen bestaan onder andere uit yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, concentratiespellen, massage, meditatie met geleidende fantasieverhalen, creativiteit, kringgesprekken, zang (mantra’s) en dans.

  Kinderen stellen me regelmatig vragen,
  zoals ‘Wat moet ik doen als ik zó zenuwachtig ben dat ik dichtklap?’, ‘Mijn hoofd zit ‘s avonds zó vol, dat ik niet in slaap kan vallen.
  Wat kan ik daaraan doen?’ en ‘In de klas is het zo druk, dat ik me niet kan concentreren. Heb jij tips?’ Ik vind het fijn dat ik kinderen hierbij kan helpen in mijn lessen.

  Het enthousiasme van de kinderen geeft me veel energie. Ik vind het bijzonder dat ik op deze manier mijn passie mag delen. Wil je zelf ook een keer meedoen om te ervaren wat kinderyoga is? Je bent van harte welkom!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply