Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Kip klaar? Aanschuiven maar!

  Kou vraagt veel energie van je lichaam. Om deze winter goed warm te kunnen blijven, heeft jouw ­lichaam behoefte aan voedzaam en lekker eten. Eten waar je lekker van kunt genieten en wat niet al te veel bereidingstijd vraagt. Zo houd jij tijd over om te ontspannen!

  Als je bij de Kippiepan ook groente wilt serveren, laat je dan ­inspireren door het volgende recept. Een bakplaat bomvol groente, knoflook, kruiden en heerlijke krieltjes in de schil.

  Benodigdheden voor 4 personen:
  1 rode paprika
  2 uien
  1 pompoen (middelgroot)
  1 courgette
  10 cherrytomaatjes
  1 kilo krieltjes met schil
  2 teentjes knoflook
  2 eetlepels extra vierge olijfolie
  2 theelepels paprikapoeder
  2 theelepels oregano
  2 theelepels basilicum
  1 eetlepel citroensap
  zout en peper

  Bereiding:
  1 Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  2 Snijd de paprika in grote stukken en de uien in ringen. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de courgette in dikke schijven. Snijd de tomaatjes doormidden.
  3 Snijd de krieltjes doormidden en laat de schil zitten.
  4 Maak een dressing van de uitgeknepen knoflook, citroensap, olie, kruiden en zout en peper naar smaak. Meng de dressing door de ­gehalveerde krieltjes, zodat alle krieltjes een laagje dressing hebben.
  5 Verdeel de krieltjes en de gesneden groente op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en roer ieder kwartier even om.
  6 Na circa 45 minuten is de bakplaat bomvol lekkers klaar. Combineer dit met de Kippiepan en jullie maaltijd wordt een succes!

  Gezellig en smakelijk eten!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply