Rate this post
 • ‘Klaar met al dat uitstellen’
  Rate this post

  Linda (29) heeft altijd al uitgesproken plannen gehad, maar de uitvoering daarvan gaat meestal… minder soepel. Het ene moment zegt ze dat ze iets graag wil en is ze even gemotiveerd om er vol voor te gaan. Maar twee weken later is ze alweer volledig vergeten waar ze mee bezig was. Met afvallen is het ook een hele tijd zo gegaan. Tot ze er helemaal klaar mee was.

  Wanneer ging de knop om en besloot je het écht anders aan te pakken?
  ‘Op mijn vijfentwintigste besloot ik al dat er wat kilootjes af mochten. Tegen mijn vriend, inmiddels mijn man, heb ik om de paar maanden steeds enthousiast verteld dat het met dit keer écht zou gaan lukken. Maar nooit bleef ik het volhouden. De diëten die ik probeerden gingen me zo snel vervelen en ook de sportschool verloor alsmaar zijn charme. Maar op gegeven moment nam niemand mijn goede voornemens meer serieus. En ik wilde er alles aan doen om een keer wel die doorzetter te zijn.’

  Hoeveel ben je afgevallen en hoe heb je dat gedaan?
  ‘Ik ben nu een jaar bezig en ben al bijna tien kilo kwijt. Het ging mij in eerste instantie niet eens om de hoeveelheid, maar om de situatie dat ik het eens een keer zou volhouden. En dat lukte, want met de vullende shakes en de behandelingen als routine ging het van een leien dakje. Het eindresultaat is veel meer dan dat ik ooit had kunnen bedenken.’

  Wat is het verschil tussen de maaltijdvervanger Easique en reguliere shakes?
  ‘Zoals ik al zei, de shakes van Easique zijn gewoon ontzettend vullend. Normaal gesproken ben ik iemand die altijd trek heeft. Hoeveel warm eten ik ook naar binnen werk, dat bakje chips heb ik echt nodig ‘s avonds om mijn rammelende maag te stoppen. Maar door de Easique shakes zit ik urenlang vol. Dit komt omdat er echt gekeken is naar de voedingsstoffen die ze eraan toevoegen.

  Is het lastig om het traject vol te houden?
  ‘Dit was voor mij dus cruciaal: als ik het alleen maar eens kon volhouden, zou het voor mij geslaagd zijn. En dat is gelukt. Door het goede contact met de begeleiding bleef ik toch doorgaan als ik het lastig had. Tot mijn verbazing merkte ik dat het ook steeds makkelijker ging, want alles werd langzaam maar zeker een gewoonte.’

  Je verliest gedurende het traject geen spieren, maar ontwikkelt ze juist. Wat is daar het voordeel van?
  ‘Doordat ik altijd zo snel uitgekeken ben op diëten, heb ik er ook al een hele hoop geprobeerd. En bij de meeste voelde ik me constant zo slap als een vaatdoek. Wat natuurlijk logisch is, als je je voeding zo beperkt. Maar doordat ik tijdens dit traject mijn spieren behoud, heb ik gewoon nog steeds de kracht om te doen wat ik wil. Dit is alleen nog maar extra motivatie om door te gaan.’

  Hoe blijf je gemotiveerd?
  ‘Nu ik eenmaal een keer iets heb doorgezet, wil ik dat ook blijven doen. Eerst deed ik het om het beeld dat anderen van mij hebben te veranderen. Maar nu heb ik ervaren hoe veel zelfverzekerder ik me voel, nu ik mijn doelen serieus neem. En dat motiveert nog vele malen meer.’

  Hoe gaat het nu verder?
  ‘Sinds ik de smaak te pakken heb, wil ik er graag nog een poosje mee doorgaan. Ik heb een doe gesteld en dat wil ik graag halen. Daarnaast probeer ik naast het programma steeds meer gezonde gewoontes op te pakken.’

  Wat kun je de lezer adviseren?
  ‘Als je denkt dat het je nooit gaat lukken, geef dan niet op. Het is nooit slechts een kwestie van te weinig doorzettingsvermogen. Natuurlijk moet je wel jezelf ertoe zetten, maar de juiste aanpak is cruciaal. En daar kun je bij geholpen worden.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply