Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Klaar met je behandelingen, maar je hebt nog zoveel vragen
  Rate this post

  ‘Ik ben klaar met behandelingen, maar ik voel me nog helemaal niet goed’ is een veel gehoorde uitspraak van mensen die voor het eerst bij Inloophuis Scarabee binnenlopen. Vaak hebben ze de behandelingen in het ziekenhuis achter de rug, zijn ze ‘schoon’, maar het lijkt wel of het dan pas begint. Na vaak maandenlang geleefd te zijn, komt er nu ineens ruimte om te voelen. Om echt stil te staan bij wat ze is overkomen.

  De omgeving verwacht, nu je ‘klaar’ bent, dat je het gewone leven weer oppakt. Dat je weer de ‘oude’ bent. Vaak voelt dat echter helemaal niet zo. Je leven is voorgoed veranderd en nu is pas het moment dat dat echt tot je kan doordringen, met alles wat daarbij hoort.

  Allerlei vragen
  Dan rijzen er vaak ook allerlei vragen waarmee je niet bij je arts of verpleegkundige terecht kunt. Over vermoeidheid, omgaan met je omgeving, wel of niet weer aan het werk kunnen… Met je partner en vrienden kun je daar niet altijd even gemakkelijk over praten, want zij weten niet uit eigen ervaring wat het is.

  Ruimte voor je verhaal
  Inloophuis Scarabee wil steun bieden, door een ontmoetingsplaats te zijn waar je zó even kunt binnenlopen. In een huiselijke sfeer is er gelegenheid voor een praatje, steun, warmte, rust en begeleiding. Getrainde vrijwilligers, veelal zelf ervaringsdeskundig, zijn als gastvrouw of -heer aanwezig. In de huiskamer luisteren ze naar je en is een half woord vaak al genoeg. Hier is ruimte voor je verhaal en ook je praktische vragen. Een gesprek waarin ervaringen, vragen, angsten en emoties rond kanker centraal staan. Dit alles met als doel je te ondersteunen in het hervinden van evenwicht in je leven.

  Méér dan een praatgroepje
  Naast de vrije inloop organiseert het inloophuis ­verschillende activiteiten, gericht op bewegen, creativiteit, ontspanning of informatie. Soms, als je de woorden (nog) niet kunt vinden, is het fijner om iets met elkaar te doen. Je kunt deelnemen aan allerlei activiteiten, eenmalig of wekelijks en maandelijks. Denk bijvoorbeeld aan yoga, creatieve workshops (zoals mozaïeken), dans en bewustwording, wandelen, fotografie, meditatie en visualisatie.

  Ontmoetingsgroepen
  Van gedachten wisselen, delen en praktische tips uitwisselen met mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt als jij, kan zó fijn zijn! Ontdekken dat wat je meemaakt, voelt en ervaart niet gek is, maar er ‘gewoon’ bij hoort. Daarom biedt Inloophuis Scarabee ook ontmoetingsgroepen, zoals ‘Samen verder na borstkanker’ en een lotgenotengroep prostaatkanker, start het inloophuis met een naastengroep en is er een ontmoetingsgroep kanker, leven en sterven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply