Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Klaar voor de start?

  Met jouw drukker-dan-drukke bestaan is het net alsof je elke dag een marathon loopt. Een marathon met als tussenstops je werk, de school van je kinderen, de sportclub en de supermarkt welteverstaan. De finish is het thuishonk, waar stapels was en een hongerig gezin op je wachten. Hoewel jij dagelijks aan ware topsport doet, is dat tot jouw frustratie niet te merken aan je lijf en aan het getal op de weegschaal…

  Jij ploft namelijk ’s avonds elke dag uitgeteld op de bank om bij te komen. Glaasje wijn of fris erbij, chips en chocolade. En als je erover nadenkt, doe jij wel je best om je kinderen te voorzien van een gezonde lunchbox, maar snaai je zelf gedurende de dag maar wat bij elkaar. Aan deze niet zo gezonde gewoontes, plus het feit dat je liever de auto pakt dan de fiets of de benenwagen, heb je tot jouw ergernis dat extra gewicht te danken.

  Kom blijvend in balans
  Bespaar jezelf echter de exercitie om het totale schap aan groente en fruit op te kopen en meteen een abonnement bij de sportschool af te sluiten – een exercitie die op den duur écht niet haalbaar is. Maar hoe dan wel? Een handje hulp bij het oppakken van een gezonde leefstijl is helemaal geen gek idee. Hiervoor ben jij bij leefstijlcoach Sjaak Muller op de goede plek. Hij vertelt: ‘Meestal gaat het bij het te zwaar zijn niet alleen om voedingsproblematiek, maar ook om bewegingsproblemen. Ongezonde voeding, het ontbreken van de Schijf van Vijf in je voeding, fastfood, het overslaan van je ontbijt: allemaal zaken die net zo kwalijk zijn als niet elke dag even wandelen of fietsen. Tijdens de leefstijlinterventie ga ik daarom met jou flink aan de bak om de oorzaken van jouw ongezonde patronen vast te stellen, en deze vervolgens te doorbreken. Ik laat je zien wat gezond eten is – en gelukkig is dat heel lekker! Ook leg ik je uit dat sporten niet verplicht is, maar dat bewegen moet. Uiteraard gaan we ook in op andere zaken die een gezonde leefstijl beïnvloeden, zoals stress. Je zult zien dat deze methode effectief is, en niet leidt tot het welbekende ‘jojo-effect’. Ik reik je de handvatten aan waarmee jij de balans vindt, en deze ook blijft vinden. Zo kun jij blijvend genieten van een gezond leven!’

  Goed om te weten: vergoedingen
  Sinds 1 januari kun je voor de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Dit is echter niet voor iedereen van toepassing. Zo moet er bijvoorbeeld sprake zijn van een matig verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Informeer bij je huisarts en je eigen zorgverzekeraar hoe de situatie voor jou is geregeld. Hoe dan ook: een gezonde leefstijl is een investering waar je je hele leven iets aan hebt!

  Over HOEZO? Leefstijlcoaching & training
  Sjaak Muller is de drijvende kracht achter HOEZO?. ‘Het is mijn roeping om mensen weer in hun kracht te zetten, zodat ze blij, gezond en vitaal in het leven komen te staan.’ Sjaak is opgeleid tot trainer en coach en heeft ruime ervaring in zowel het bedrijfsleven als met individuele cliënten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply