fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Klachten aanpakken met hypnose

  Iedereen wil gelukkig zijn en een zo goed mogelijk leven leiden. Maar het lukt niet iedereen om dat voor elkaar te krijgen. Zo kun je te maken krijgen met een ernstige ziekte, een ongeluk of een andere nare ervaring. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Met behulp van coaching en/of hypnotherapie kun je klachten aanpakken en je emoties een plek geven.

  Je zou het misschien niet denken, maar juist bij een groot aantal lichamelijke en psychische klachten kun je goed terecht bij een hypnotherapeut. Hypnotherapie heeft zich onder andere bewezen bij PDS, chronische pijn en migraine.

  Niet eng
  Over hypnose zijn nog veel misverstanden. Bijvoorbeeld dat het eng is, maar niets is minder waar. Sterker nog: we zijn allemaal dagelijks in een bepaalde staat van hypnose. Je bent bijvoorbeeld onder hypnose wanneer je aan het autorijden bent, waarbij je je een deel van de afgelegde rit niet meer kunt herinneren. Of wanneer je helemaal opgaat in een boek of film, zodat je de buitenwereld even vergeet. Ook vlak voordat je ‘s avonds of ‘s nachts in slaap valt, verkeren je hersenen in een staat van hypnose. Het is dus een heel natuurlijk proces. Deze staat van een ander bewustzijn kan ingezet worden bij de aanpak van klachten.
  Je blijft je onder hypnose altijd bewust van je omgeving. Je verliest dus niet de controle over jezelf, en je kunt altijd onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken.

  Werken aan je doel
  Mathilda Bongaardt-Meijer is coach / counsello / hypnotherapeut. Ze staat samen met jou stil bij jouw probleem, geeft je nieuwe inzichten over jezelf en je gedrag, en helpt je om je beter te voelen. In een aantal haalbare stappen werk je aan het doel dat je jezelf gesteld hebt.
  De begeleiding begint altijd met een intakegesprek, waarin je met Mathilda kunt bespreken waarmee je zit. Mathilda heeft, naast hypnotherapie, een breed scala een therapieën tot haar beschikking, en bekijkt per cliënt en per sessie wat het beste past. Een greep uit de therapieën: gesprekstherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Rationeel-emotieve therapie (RET), cognitieve gedragstherapie en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR).

  Over Mathilda Bongaardt-Meijer
  Mathilda Bongaardt-Meijer werkt al jaren in het (speciaal) basisonderwijs. Eerder stond ze voor de klas, later werd ze Remedial Teacher en op het ogenblik is ze Begeleider Passend Onderwijs van leerlingen met gedrags- en psychiatrische problemen. Door het volgen van diverse opleidingen heeft ze een brede kennis opgebouwd op het gebied van coaching, counselling en Integratieve Psychotherapie, met als specialisatie hypnotherapie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply