Rate this post
 • Klachten aanpakken met bioresonantie, voeding en kruiden
  Rate this post

  Vrouwen in de overgang zijn meestal bekend met kenmerkende klachten, zoals vaginale droogheid, nachtzweten, opvliegers, geheugenproblemen, stemmingswisselingen, slaapproblemen, osteoporose, droge ogen / huid, duizeligheid en vermoeidheid.

  Overgangsklachten hebben een duidelijke relatie met hormonen. Het gaat met name om de hormonen oestrogeen, progesteron, cortisol en insuline. Het handhaven van de balans tussen deze vier hormonen kan overgangsklachten een stuk verminderen. Voor vrouwen is de balans van de hormonen oestrogeen en progesteron uitermate belangrijk bij het handhaven van een goede gezondheid. Samen met insuline, dat de suikerspiegel reguleert, en cortisol, dat vrijkomt bij stress, vormen oestrogeen en progesteron de basis van het hormonale netwerk. In de menopauze is er vaak een onbalans te zien tussen de oestrogeen- en progesteronproductie. In de pre-menopauze is er sprake van een sterke vermindering van het progesterongehalte en wordt het oestrogeengehalte dominant. In de menopauze is de productie van progesteron in de eierstokken helemaal opgehouden. Je levensstijl speelt een belangrijke rol bij overgangsklachten. Stress versterkt overgangsklachten. Bij stress wordt cortisol aangemaakt, dat ervoor zorgt dat het oestrogeen- en progesterongehalte nog meer dalen. Met een gezond levensritme, voldoende beweging, zonlicht (vitamine D), niet te veel koffie en alcohol, en gezonde voeding kan veel bereikt worden. Met veel verse groenten en weinig suikers hou je de insulinespiegel in balans. Ook de juiste soort vetten speelt een rol in de aanmaak van de hormonen.
  In mijn praktijk kan ik door middel van ­bioresonantie meten hoe het met de hormoonbalans staat. Bioresonantie is een methode om op basis van energiefrequenties te meten en behandelen. Hierover staat meer op mijn website. Met een persoonlijk voedingsadvies, een bioresonantiebehandeling en eventueel ondersteunende supplementen (vitaminen en kruiden) kan de verstoorde hormoonbalans weer hersteld worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Joke van t hof op februari 27, 2019, 6:29 pm

  Kan iemand na schildklierverwijdering hormonaal in balans komen mbv bioresonantie?

  Beantwoorden →