Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Klachten aanpakken met oefentherapie
  Rate this post

  Kinderen rollen met een bal, fietsen en schrijven: allemaal tekenen van de motorische ontwikkeling. Soms verloopt deze ontwikkeling niet optimaal en ontstaat er een achterstand. Die kan zich uiten in moeite met schrijven of concentreren, maar ook onhandigheid en veel vallen zijn tekenen van een achterstand.

  Een kinderoefentherapeute Cesar kan je kind hierbij helpen, zodat die weer kan meekomen in de klas en op het schoolplein. Er worden oefeningen aangeboden, waarin plezier in bewegen voorop staat, zodat het kind weer kan schrijven, zonder die schrijfkramp of zonder dat hij altijd het laatste is. Oefentherapie Cesar is een therapie voor zowel de motoriek als voor de houding. De opgroeiende rug van bijvoorbeeld een puber wordt zwaar belast door computerwerk, veelvuldig met de telefoon bezig zijn en ook nog hangen in de bank. Daardoor zien we tegenwoordig op relatieve jonge leeftijd al dat de wervelkolom wat ‘krom’ gaat staan of zelfs gaat groeien. Oefentherapie Cesar voor de houding kan dit tegengaan. Je hoeft niet te wachten tot je kind (of jijzelf) klachten heeft van computerwerk, maar preventief werken aan de houding is klachten voorkomen.
  Er is tegenwoordig geen verwijzing meer nodig voor de huisarts. De oefentherapeut screent of jouw klacht geschikt is voor de therapie. De vergoeding van oefentherapie hangt af van je aanvullende verzekering. Voor kinderen onder de 18 jaar valt de vergoeding onder het basispakket. Oefentherapie is er voor alle leeftijden en voor veel klachten. Zie voor meer informatie onze website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply