Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Klachten? Je bent niet de enige
  Rate this post

  Heb je ook regelmatig last van maagklachten of een opgeblazen gevoel? Last van obstipatie? Vaak koude voeten? Of na een operatie vage klachten die onverklaarbaar zijn?

  Herken je jezelf in deze klachten? Je bent niet de enige. Vijf tot twintig procent van de Nederlanders mensen ondervindt dagelijks klachten van bijvoorbeeld maag en darmen. Veel andere gehoorde klachten / problemen zijn pijn, onverklaarbare klachten aan lichaamsdelen / organen of oude littekens die klachten geven.
  Een klacht ontstaat nooit zomaar; er zijn altijd een aantal factoren die meespelen en ook in de behandeling worden meegenomen. Een ‘holistische aanpak’ betekent dat er wordt gekeken naar het geheel. Als het lichamelijke uit balans is, heeft dit ook invloed op alle andere gebieden.
  In mijn praktijk werk ik met een aantal verschillende behandelvormen. Het doel van de behandeling is om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te stimuleren om weer in balans te komen. De behandelingen kunnen worden ingezet om klachten te verhelpen of om ontspanning / verlichting te bereiken, maar kunnen ook preventief worden ingezet om klachten te voorkomen.
  Een van de werkvormen is meridiaantherapie. Doel van de therapie is het herstellen van het energetisch evenwicht van het lichaam zodat er daardoor evenwicht ontstaat in het hele systeem. Dit bereik je door middel van het toepassen van kleuren. Een kleur plak je natuurlijk niet zomaar. Elke kleur is gekoppeld aan een meridiaan (een energiebaan). Deze therapievorm wordt vaak in combinatie met andere behandelingen toegepast, zoals bindweefselmassage of voetreflexzonemassage. Er wordt altijd een intake en behandelplan opgesteld. Vervolgens wordt met jou besproken wat de meest geschikte therapievorm(en) zijn om weer in balans te komen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply